Novak Djoković a luat „Oscarul pentru sport”. Discursul sârbului, devenit viral

Liderul tenisului mondial masculin, Novak Djoković, a fost ales sportivul anului, primit echivalentul premiului Oscar în spart, în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, desfăşurată luni seară, în Madrid.

Novak Djoković, desemnat sportivul anului 2023 (FOTO: EPA)
Novak Djoković, desemnat sportivul anului 2023 (FOTO: EPA)

Chiar dacă și-a anunțat retragerea de la Madrid Open, sârbul a avut un început de săptămână de bun august, fiind în lumina reflectoarelor în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor Laureus.

L-a egalat pe elvețianul Roger Federer

„Sunt incredibil de onorat că am câștigat al cincilea meu premiu Laureus pentru cel mai bun sportiv al anului. Mă gândesc la 2012, când l-am câștigat pentru prima dată, la 24 de ani. Sunt foarte mândru să mă aflu aici, 12 ani mai târziu, reflectând la un an care ne-a adus, mie și fanilor mei, multe emoții și succese. A fost emoționant să mă întorc în Australia, în ianuarie, anul trecut și să câștig al 10-lea meu titlu. Este un turneu care îmi este atât de drag și care m-a pregătit pentru 12 luni incredibile. Nu aș fi putut obține atât de mult succes, fără o echipă incredibilă în spatele meu și fără rivali inspiraționali, care m-au împins mereu să fiu cea mai bună versiune a mea. Premiile Laureus sunt atât de speciale, deoarece reprezintă o recunoaștere din partea celor 69 de sportivi de talie mondială, care alcătuiesc Laureus World Sports Academy. Faptul că am câștigat voturile eroilor mei sportivi este ceea ce face ca aceste premii să fie atât de râvnite în tot sportul”, a spus Djoković pe scenă, în momentul decernării premiului.
După un an 2023 spectaculos, în timpul căruia a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam, grație victoriilor de la Australian Open, Roland Garros şi US Open, Djoković a cucerit, pentru a cincea oară în cariera sa, Premiul Laureus, rezervat celui mai bun sportiv al planetei, pe care l-a mai primit în 2012, 2015, 2016 şi 2019. În urma trofeului obținut, liderul ATP a egalat numărul de distincții ale lui Roger Federer, care a primit acest premiu în 2005, 2006, 2007, 2008 și 2018.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net