Halep, planuri mărețe: vrea din nou în Top10 WTA. Cine i-a fost mereu alături

Ultima actualizare:

La câteva săptămâni de când viața sa s-a schimbat în bine și a revenit pe teren, Simona Halep a oferit un interviu pentru Associated Press, în care a povestit cum a fost pentru ea perioada în care a fost departe de competițiile oficiale, dar și ce o impulsionează în viitorul apropiat. 

Simona Halep vrea înapoi în Top10 WTA (FOTO: EPA)
Simona Halep vrea înapoi în Top10 WTA (FOTO: EPA)

Românca a povestit fără ascunzișuri că revenirea în circuit a fost extrem de dificilă și a vorbit despre emoțiile pe care le-a avut la Miami, competiția în care a jucat pentru prima dată, după suspendarea pe motiv de dopaj. „Sincer, nu știa, la ce să mă aștept de la oameni, care va fi reacția lor. Toată rutina aceasta, care mi-a lipsit în ultimii doi ani, totul părea nou pentru mine. Când am ajuns la turneu, toată dragostea cu care am fost înconjurată de oamenii care lucrează pentru turneu, de personalul de la securitate, de la celelalte jucătoare, m-au ajutat să trec mai departe”.

Un turneu în Portugalia și altul în Spania, pe lista scurtă de competiții

De altfel, sportiva originară din Constanța a dezvăluit și care au fost aceia care i-au rămas alături, în ciuda acuzelor de dopaj și care s-au interesat de ea, pe perioada suspendării: „Familia, câțiva prieteni”, a răspuns Halep, menționând câteva nume din tenis: Chris Evert, Kim Clijsters, Ash Barty, Angelique Kerber, Petra Kvitová și Carla Suárez Navarro. „Prin ce am trecut eu nu este ușor. Așa că nu pot uita asta așa!”, a spus ea, pocnind din degete, „doar pentru că am fost achitată”. „Există un bagaj care, probabil, va rămâne mai mult timp și nu pot uita de la o zi la alta ce s-a întâmplat. Așa că trebuie să mă descurc mai bine. Trebuie să-mi controlez emoțiile care revin. Dar bucuria revenirii, sper, mă va ajuta”.
Mai departe, Halep își pune ambiția să revină în primplanul WTA, țelul său fiind să facă parte din nou din Top10. Eliminată în primul tur la WTA Miami, la revenirea sa în tenis după un an și jumătate, Simona Halep se pregătește, între timp, pentru turneele pe zgură de la Oeiras și Madrid, începând cu săptămâna viitoare.
Reamintim că Halep a revenit în tenis, după ce a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). Suspendată provizoriu încă din toamna lui 2022 pe motive de dopaj, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
racheta atacms
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net