O nouă zi minunată: aur și argint la Europenele de juniori de la Otopeni

Motivele de bucurie curg dinspre înotul românesc, după ce, joi, sportivii noștri au mai cucerit două medalii, ducând totalul cucerit de delegația noastră la 5. 

Vlad Stancu este noul campion european al juniorilor în proba de 1.500 m (FOTO: FRNPM)
Vlad Stancu este noul campion european al juniorilor în proba de 1.500 m (FOTO: FRNPM)

Vlad Stancu a reușit să pună mâna pe medalia de aur, în finala de la 1.500 de metri liber masculin, entuziasmând pur și simplu audiența prezentă în Complexul Sportiv de Natație Otopeni prin evoluția lui. Timpul cu care va rămâne în istoria țării este 15:05.47. 

Dacă Vlad a câștigat cea mai lungă cursă din competiție, tot azi, Bianca Costea a luat argintul în cea mai scurtă: 50 m liber. Ea a încheiat cursa cu timpul de 25.34, suficient pentru argint. Aurul continental l-a câștigat nemțoaica Nina Sandrine Jazy (25.22), podiumul fiind completat de Sara Curtis (25.39).

Bianca Costea a obținut argintul în proba de 50 m liber (FOTO: FRNPM)
Bianca Costea a obținut argintul în proba de 50 m liber (FOTO: FRNPM)

Încă două șanse la medalii, vineri

Dincolo de podiumurile reușite de români, în aceeași zi, David Popovici s-a calificat în finala de la 50 de metri liber masculin, pentru care se va lupta pentru supremație, vineri, de la ora 17.32.

De asemenea, Aissia Claudia Prisecariu s-a calificat în finala de la 200 de metri după ce, în semifinale, a încheiat cele patru lungimi de bazin cu timpul de 2:14.64, suficient cât să-și asigure prezența în ultimul act. Conaționala noastră se va lupta pentru medalia, vineri, de la ora 18.01. Pe de altă parte, Brigitta Vass a ajuns până în semifinale la 200 de metri bras feminin, unde și-a încheiat parcursul. Românca a înotat în prima semifinală, obținând timpul de 2:33.43.

La Europenele de anul acesta, sportivii care concurează pentru România au cucerit nu mai puțin de cinci medalii: trei de aur și două de argint. Aurul a fost obținut de David Popovici la 200 m liber, de ştafeta masculină 4x100 metri liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, dar şi de Vlad Stancu, la 1.500 m. Pe locul secund au încheiat ştafeta mixtă de 4x100 de metri liber, formată din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, precum și Bianca Costea în proba de 50 de metri liber.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net