Organizatorii JO2024, în alertă: ce a pățit hoțul planurile de securitate

La câteva zile după ce s-a anunțat că au fost furate planurile de securitate ale organizării Jocurilor Olimpice din Paris, din 2024, un bărbat suspectat că ar fi fost cel care a sustras un computer care conţinea informații sensibile a fost dus la Tribunalul din Paris pentru a fi judecat, notează presa din Franța. Deocamdată, decizia instanţei cu privire la acuzaţiile care i se aduc nu a fost făcută publică.

Jocurile Olimpice de la Paris stârnesc îngrijorare (FOTO: EPA)
Jocurile Olimpice de la Paris stârnesc îngrijorare (FOTO: EPA)

Cazul a stârnit numeroase îngrijorării și reacţii de amploare, după ce o sursă din cadrul Poliţiei a indicat că în geantă se aflau și un computer şi două stick-uri USB, care conţineau planurile de securitate ale Poliţiei municipale din Paris pentru Jocurile Olimpice programate în această vară.

Geanta furată a fost găsită, însă planurile de securitate lipseau cu desăvârșire

Bărbatul a fost arestat, miercuri, de către anchetatorii de la serviciul regional de securitate a transporturilor, suspectul fiind de naţionalitate marocană și figurând drept cunoscut de Poliţie pentru furturi de bagaje îndeosebi în zona gărilor. Potrivit presei internaționale, geanta care aparţinea unui inginer al Primăriei din Paris a fost găsită, dar fără computerul său şi stick-urile USB. Dat fiind contextul delicat în care se află capitala Franței, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a cerut inspectoratului general al oraşului să ancheteze imediat aceste „încălcări dovedite ale procedurilor interne de securitate”, oficialul orașului urmând să apeleze la sancțiuni, în funcţie de concluziile la care se va ajunge.
JO2024 sunt programate, în perioada 26 iulie-11 august, România având calificați nu mai puțin de 76 de sportivi la marea competiție - cei mai mulți la canotaj. La mijlocul toamnei, federaţiile sportive naţionale au transmis că îşi propun un număr de 13 medalii la JO 2024 din Paris, însă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român estimează că sportivii români vor putea cuceri între cinci şi șapte medalii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net