„Stejarii” se luptă pentru un loc în finală: România înfruntă Georgia

Echipa națională de rugby a României își măsoară forțele cu selecționata Georgiei, într-o partidă programată în deplasare, la Tbilisi, de la ora 14.00, difuzată pe Rugby Europe TV și pe platforma rugbyeurope.eu. Câștigătoarea va evolua în ultimul act de la Rugby Europe Championship, Georgia fiind campioana ultimelor şase ediţii ale competiţiei. 

România se duelează cu Georgia (FOTO: Sportpictures)
România se duelează cu Georgia (FOTO: Sportpictures)

„Stejarii” pornesc cu șansa a doua, însă sunt mânați de entuziasm, având avantajul de a putea conta chiar pe un georgian, Simon Maisuradze. La cei 37 de ani ai săi, fostul internaţional georgian, care numără 33 de selecţii pentru țara sa, nu a jucat niciodată împotriva României, deşi prima convocare a primit-o chiar pentru turneul IRB Nations Cup, organizat la Bucureşti. De data aceasta, se întoarce acasă, chiar în oraşul natal, Tbilisi, cu misiunea de a câştiga un meci cu o miză uriaşă.

Un fost jucător georgian, asul din mâneca României 

„Din punct de vedere al emoţiilor, este un meci ca oricare altul, îl pregătim cât putem de bine, avem multe accidentări în echipă şi încercăm să gestionăm acest lucru. Nu ştiu cine va câştiga duelul pachetului de înaintare, pentru că ambele echipe au ca punct forte grămada, însă va fi şansa jucătorilor tineri să joace pentru a arăta că îşi merită locul în echipă. Va fi un meci greu, foarte fizic”, spune Maisuradze.
Fostul sportiv nu a avut deloc probleme în a se adapta în România, țară despre care declară că îi apreciază stilul de viață: „Ştiu multe lucruri despre România pentru că am şi jucat cu jucători români - André Gorin, de exemplu. Îmi place mult mâncarea de aici pentru că este asemănătoare cu cea din Georgia - istoria, contextul general, sunt foarte multe asemănări între cele două ţări”.
Maisuradze face parte din staff-ul echipei naţionale a României de la începutul acestui an, ocupându-se cu antrenarea pachetului de înaintare. Din 2018, de când şi-a încheiat activitatea de jucător, a colaborat cu trei cluburi din Georgia şi unul din Statele Unite ale Americii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net