Reușită uriașă a naționalei de polo masculin: România s-a calificat la JO2024

Ultima actualizare:

Echipa națională de polo masculin din România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, între timp delegația țării noastre ajungând la 73 de sportivi, care au asigurată prezența în competiția din Franța.

Naționala de polo și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice din 2024 (FOTO: Facebook)
Naționala de polo și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice din 2024 (FOTO: Facebook)

„Sunt foarte fericit pentru această calificare. E încununarea unei munci pe care am dus-o cu acești băieți aproape doi ani. Am urmat un traseu în care am avut Campionate Europene, Cupa Mondială, din nou Europene și Mondiale. La Paris, sper să facem o figură cât mai frumoasă. Nu o să ne mulțumim doar cu calificarea!”, a spus Bogdan Rath, antrenorul naționalei masculine.
România a profitat de retragerea Africii de Sud, țara noastră fiind prima de sub linie, pe locul 10, în vreme ce pe nouă se aflau Statele Unite ale Americii, care obținuseră deja calificarea la Olimpiadă. La competiția din această vară, România va face parte din Grupa A, alături de Grecia, Croația, SUA, Italia și Muntenegru.

România are 73 de sportivi calificați la competiția din Paris

Poloul este al optulea sport care își trece reprezentanții pe lista calificaților după înot, box, atletism, canotaj, kaiac-canoe, gimnastică artistică și gimnastică ritmică. Este a șasea ediție consecutivă la care țara noastră va avea o reprezentativă în sporturile de echipă la Jocurile Olimpice, naționala de polo bifând a 10-a prezență olimpică și fiind cea care are cele mai multe participări la această competiție dintre toate echipele românești. Cea mai bună clasare a țării noastre la Campionatul Mondial este ocuparea locului cinci, reușită în anul 1975, dar precedenta sa participare datează din 2013, când s-a clasat pe a XIII-a poziție.
JO2024 sunt programate, în perioada 26 iulie-11 august, România având calificați nu mai puțin de 73 de sportivi la marea competiție - cei mai mulți, 44, la canotaj. La mijlocul toamnei, federaţiile sportive naţionale au transmis că îşi propun un număr de 13 medalii la JO 2024, însă Comitetul Olimpic şi Sportiv Român estimează că sportivii români vor putea cuceri între cinci şi șapte medalii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net