Direct în istorie: Sinner reușește cea mai bună clasare all-time a unui italian

Jannik Sinner are toate șansele să domine, în următorul deceniu, tenisul mondial masculin, jucătorul italian părând de neoprit, în acest moment. Cel mai recent, sportivul de doar 22 de ani s-a impus la Rotterdam, cucerind trofeul competiției și bifând al doilea său titlu, din acest sezon, după marea reușită de la Australian Open.

Jannik Sinner, ocupantul locul trei ATP (FOTO: EPA)
Jannik Sinner, ocupantul locul trei ATP (FOTO: EPA)

Sinner l-a învins, duminică, pe Alex de Minaur cu 7-5, 6-4, după o partidă care a durat două ore și șase minute, obținând cea de-a 15-a victorie a sa la rând în circuit. „Am făcut o treabă foarte bună cu echipa mea, în urmă cu câteva săptămâni şi, acum, am făcut o treabă foarte bună aici!”, a declarat Sinner, care a mai spus: „Sunt foarte mândru de nivelul la care am jucat, în toată această săptămână! Am fost în situaţii dificile, dar le-am gestionat cum trebuie. Vom încerca mereu să ne perfecţionăm, este cel mai important!”. Italianul a ajuns la trei turnee ATP500 câștigate la rând, după Beijing și Viena, adjudecate la finele anului 2023. Remarcabilă a fost și reacția celuilalt finalist, Minaur, în vârstă de 24 de ani, care și-a felicitat adversarul și i-a recunoscut superioritatea fără menajamente: „Ești cel mai bun, nu doar săptămâna aceasta, ci în tot anul până acum!”.

Dată fiind forma excelentă și având în vedere ce rezultate notabile a avut, anul acesta, italianul care privește lumea de la 1,88m înălțime se pregătește să urce pe locul trei în clasamentul ATP, consemnând, astfel, cea mai bună poziționare a sa, de până acum și, totodată, remarcându-se ca fiind primul din țara sa ce a ajuns cel mai sus în ierarhia mondială a tenisului masculin. Până acum, Sinner a împărțit poziția a patra cu Adriano Pannatta, care ajungea pe același loc în 1976. Mai departe, campionul de la Melbourne are toate șansele „să îi amenințe” poziția lui Carlos Alcaraz, de care îl despart mai puțin de 1.000 de puncte, în contextul în care ibericul nu pare să traverseze o perioadă grozavă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net