Rafael Nadal e categoric. ”Australian Open e un turneu mare și fără Djokovic!”

Aflat la egalitate cu Novak Djokovic și Roger Federer după numărul turneelor de mare șlem câștigate (fiecare are câte 20), Rafael Nadal a declarat, astăzi (sâmbătă), că Australian Open va fi un mare turneu şi fără Novak Djokovic. Spaniolul a subliniat că, deşi are un mare respect pentru liderul mondial, nu este de acord cu multe lucruri făcute de acesta în ultimele săptămâni.

Djokovic și Nadal s-au luptat pentru trofee în ultimii ani (Foto: EPA-EFE)
Djokovic și Nadal s-au luptat pentru trofee în ultimii ani (Foto: EPA-EFE)

Într-o intervenție în baza care găzduiește Australian Open, Nadal a declarat: "Este foarte clar că Novak Djokovic este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Dar nu există un singur jucător în istorie care să fie mai important decât un turneu. Jucătorii vin şi pleacă. Nimeni, nici măcar Roger (Federer), Novak, eu sau Björn Borg care a fost incredibil în vremea lui. Tenisul continuă. Dacă Novak nu joacă, Australian Open va fi un mare turneu cu sau fără el”.

Ibericul e de părere că s-a ajuns prea departe în aceste zile. ”Sincer, sunt puţin obosit de această situaţie, pentru că eu cred că este important să vorbim despre sportul nostru, deşi ştiu că tenisul nu contează în comparaţie cu ceea ce ne confruntăm acum. Tenisul este doar un sport, divertisment pentru oameni. Dacă există o soluţie, iar soluţia este vaccinul, atunci trebuie să fim vaccinaţi pentru bunăstarea tuturor şi pentru sănătatea sportului nostru”.

Nadal s-a referit și la ceea ce va face sârbul după cele întâmplate în Australia: ”Nu ştiu cum îi va afecta imaginea acest scandal. Într-un fel, depinde de el pentru că nu pot face nimic în privinţa asta. Îi doresc toate cele bune. Am avut o relaţie bună cu el de-a lungul carierei noastre. Am făcut lucruri importante pentru fundaţiile noastre, pentru caritate. Dar în acest caz, din punctul meu de vedere, mai sunt multe întrebări fără răspuns. Avem nevoie de clarificări. Despre imaginea lui? Fiecare îşi alege drumul. Îl respect ca om şi ca sportiv. Îi doresc tot ce este mai bun. Deşi nu sunt de acord cu multe lucruri pe care le-a făcut în ultimele săptămâni", a declarat Nadal, conform lequipe.fr.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 creier shutterstock 65181187 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Daniel Paraschiv (Facebook) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Florin Nita (Sportpictures) jpg
Mbappe (EPA) jpg
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
FCSB FC Virtus (Sportpictures) jpg
banner Ianis Hagi png
Argentina (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net