Reacțiile după ce Djoković a câștigat Roland Garros, stabilind un record

Ultima actualizare:

Ediția din 2023 de la Roland Garros a ajuns la final, Novak Djoković (1 ATP) fiind campionul turneului masculin, sârbul bifând cel de-al treilea titlu la Paris și al 23-lea de Grand Slam în total, un record absolut, depășindu-l pe Rafael Nadal (136 ATP).

Novak Djoković, din nou numărul 1 ATP (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković, din nou numărul 1 ATP (FOTO: Getty Images)

Astfel, laudele nu au întârziat să apară, alte nume mari din „sportul alb” întrecându-se în elogii. Cel poreclit „Nole” l-a învins în finală pe Casper Ruud (4 ATP), duminică, scor 7-6(1), 6-3, 7-5, devenind primul tenismen care își trece în palmares minimum trei trofee la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam și arătând că niciun record nu este prea îndrăzneț pentru el. 
„În ultimii 50 de ani, am văzut și am studiat fiecare campion la tenis. Nu am văzut niciodată pe nimeni ca Novak Djoković. Combinația de forță mentală, fizică și emoțională care intră în fiecare lovitură a sa este de neegalat. E timpul să-l apreciați cu adevărat pe acest om”, a scris Christ Evert pe contul personal de Twitter. Până și jucătorii din circuit au salutat reușita lui Djoković, Stefanos Tsitsipas (5 ATP) notând: „Novak Djoković, ne-ai atins inimile cu spiritul tău neclintit și cu hotărârea ta puternică. Capacitatea ta de a face față provocărilor a devenit un far de speranță pentru fanii din întreaga lume. Îți mulțumim că ne-ai arătat că, prin muncă și pasiune, visele pot deveni realitate”. 

Sârbul, discurs emoționant după câștigarea turneului

„Vă mulțumesc pentru această atmosferă specială, minunată. Este un moment special în cariera mea aici, alături de voi. Sunt foarte fericit, mulțumesc mult! Sunt mândru că am câștigat de trei ori acest turneu, pentru că am simțit mereu că acesta este turneul cel mai greu de câștigat din cariera mea, din multe motive. Sunt mândru și onorat să mă aflu aici, vă mulțumesc mult pentru susținere și pentru energie pe care mi-ați transmis-o. O să caut un profesor de franceză”, a spus amuzat Djoković, după câștigarea meciului. „Casper, ești unul dintre cei mai buni oameni din circuit și nu mă refer doar la jocul de tenis, ci și în afara terenului. Este o persoană extraordinară! Simt că, în ziua de astăzi, trebuie să remarci, atunci când o persoană are valorile umane pe care le aveți tu, familia ta și echipa ta. Am un mare respect pentru tine și echipa ta. Îmi pare rău pentru rezultatul tău de astăzi, Casper, dar ai avut câțiva ani extraordinari, ai jucat finală și anul trecut. Ești unul dintre cei mai buni jucători din lume și sper că vei câștiga un turneu de Grand Slam. Îți doresc să câștigi împotriva oricui mai puțin a mea! Dacă voi pierde devreme într-un Grand Slam, poți să câștigi!”, a mai spus sârbul, râzând.
„Copiii mei sunt în tribună și mi-ar plăcea să pot să-i inspir cu acest moment. De fapt, vreau să transmit un mesaj pentru toți copiii care au anumite aspirații. Când aveam șapte ani, am visat să fiu numărul 1 în tenis, iar acum sunt recunoscător. Am simțit că am avut puterea să-mi creez propriul destin și am crezut asta, în fiecare zi. Vreau să le spun tuturor copiilor să-și urmeze visul. Dacă vreți un viitor mai bun, creați-l! Credeți în voi!”, a conchis liderul ierarhiei mondiale a tenisului masculin. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net