Simona Halep, „coșmarul” Mariei Șarapova. Dezvăluirile rusoaicei

Ultima actualizare:

Cea care și-a atras timpuriu titulatura de „copil minune” al tenisului, reușind să câștige Wimbledon la doar 17 ani și învingând-o pe Serena Williams, a povestit că, mai târziu, Simona Halep i-a pus mari probleme în carieră. Între timp retrasă din „sportul alb”, Maria Șarapova a comentat pentru „Gazetta dello Sport” mai multe aspecte din domeniul care a făcut-o cunoscută pe întreg mapamondul. 

Maria Sarapova, una dintre jucătoarele marcante din istoria WTA (FOTO: Getty Images)
Maria Sarapova, una dintre jucătoarele marcante din istoria WTA (FOTO: Getty Images)

De cinci ori câștigătoare de Grand Slam, rusoaica și-a încheiat cariera, în 2020, între timp având 36 de ani. Întrebată de jurnaliștii italieni care sunt cele mai pregnante amintiri ale sale de la Roland Garros, Șarapova a mărturisit: „Poate părea ciudat, dar amintirile mele cele mai puternice legate de Roland Garros sunt cele în care am fost în dificultate, cele care m-au format ca persoană. Cum este, de exemplu, lupta din 2014 cu Simona Halep din finală, cea mai obositoare din viața mea”. Pe atunci, rusoaica învingea cu 6-4, 6-7(5), 6-4. „În schimb, titlul din 2012, cucerit în fața Sarei Errani, mi-l amintesc cu bucurie”, a mai spus fosta lideră WTA. 

Carlos Alcaraz, favoritul său din circuitul masculin

Șarapova a vorbit și în general despre tenisul feminin, fiind de părere că, până acum, după retragerea sa și a surorilor Williams, nu există un „superstar”. „Sunt câteva jucătoare excelente cu stiluri diverse. Nu e ușor să ajungi la un asemenea succes. E nevoie de echilibru între timpul acordat tenisului, sponsorilor și cel liber. Alcaraz nu este noul Nadal, s-a priceput să-și dezvolte propriul stil. Moștenitoarele mele sau ale Serenei Williams? Nu văd niciuna...”, a mai spus rusoaica. De altfel, ibericul, din nou lider mondial în ierarhia ATP, se bucură de simpatia Șarapovei: „Carlos Alcaraz e incredibil. Ce mă fascinează la el este spiritul său de luptă. Mereu face spectacol și aprinde publicul, atunci când intră pe teren. Sunt curioasă cum va crește și unde poate ajunge”.
Între timp devenită mamă, din vara anului trecut, având un fiu, Theodore, Șarapova a declarat că își va susține copilul, dacă va dori să-i urmeze exemplul și să ia racheta în mână. „Faptul că am crescut în sport m-a învățat foarte multe în viață. Am trecut prin triumfuri și eșecuri. Dacă așa va hotărî, îi voi fi alături”, a concluzionat fosta lideră WTA. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
akebono getty1 jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
PSG Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net