Spectacol la Paris. Iga Świątek, campioană pentru a treia oară la rând

Poloneza Iga Świątek și-a confirmat statutul de favorită de la Roland Garros, câștigând pentru a treia oară consecutivă competiția de la Paris. Lidera din ierarhia mondială a tenisului feminin și-a adjudecat trofeul după două ore și 49 de minute, trecând în trei seturi de sportiva cehă Karolína Muchová (43 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-4.

Iga Świątek, campioană din nou la Roland Garros (FOTO: Getty Images)
Iga Świątek, campioană din nou la Roland Garros (FOTO: Getty Images)

Dacă startul partidei a fost fără surprize și Świątek a condus cu 6-2, 3-0, Muchová a reușit o revenire spectaculoasă, care însă s-a dovedit na fi insuficientă pentru „economia” meciului. Mulțumită triumfului de la Paris, Świątek va primi 2,3 milioane de euro, în vreme ce Muchová va încasa 1,15 milioane de euro și, de luni, jucătoarea din Cehia va înregistra o urcare considerabilă în clasamentul WTA, urmând să ocupe locul 16.

Pe urmele Serenei Williams

„Vreau să o felicit pe Karolina. Știam, de când ne-am întâlnit prima oară, că vom juca în turnee importante, în finale. Te-am simțit întotdeauna foarte bună pe teren, sper că ne vom mai întâlni în finale. Felicitări și echipei tale! Știu cât de importante sunt echipele în sportul nostru. Nu m-aș afla aici fără ajutorul echipei mele. Îmi pare rău pentru reacțiile mele, o să încerc să mă port mai frumos. Îmi cer scuze pentru că am fost atât de greu de gestionat în acest turneu. Suntem de săptămâni bune în circuit, fără pauză, vreau să vă mulțumesc pentru că m-ați acceptat așa cum sunt. Vom sărbători, acum! Mulțumesc și familiei mele! Sunt mulți oameni care au venit aici din Polonia, vă mulțumesc! Mă bucur să mă aflu aici, nu e neapărat vorba despre rezultat, despre performanță, e locul meu preferat din circuit. Le mulțumesc organizatorilor, sponsorilor!“, a spus Świątek la festivitatea de premiere.
După succesul de pe zgura de la Paris, Świątek își trece în palmares al patrulea trofeu de Grand Slam, după Roland Garros din 2020 și 2022 și US Open din 2022. Totodată, Świątek devine cea mai tânără jucătoare care câștigă patru titluri de Grand Slam, de la Serena Williams și până în prezent, fiind și prima sportivă, care reușește să-și apere trofeul cucerit la Paris, din 2007 și până azi, după Justine Henin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net