S-au aflat finaliștii de la Roland Garros. Anul trecut câștigase Rafael Nadal

Dacă la feminin lupta se va da între poloneza Iga Świątek, de altfel și lideră în ierarhia mondială a tenisului feminin și sportiva din Cehia Karolína Muchová, ocupanta locului 43 din clasamentul WTA, la masculin lucrurile vor fi mai predictibile de atât. Jucătorii care se vor duela cu trofeul pe masă sunt fostul lider ATP, actualmente a treia poziție, sârbul Novak Djoković și ocupantul locului patru în ierarhie, norvegianul Casper Ruud. Finala masculină de la Roland Garros va avea loc duminică, de la ora 15.00 și va fi transmisă de Eurosport.

Novak Djoković se va lupta pentru cel de-al 23-lea trofeu de Grand Slam (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković se va lupta pentru cel de-al 23-lea trofeu de Grand Slam (FOTO: Getty Images)

Pentru a ajunge aici, Ruud l-a învins, vineri, în a doua semifinală a turneului de la Roland Garros, pe germanul Alexander Zverev (27 ATP). Sportivul în vârstă de 24 de ani s-a impus după un meci de două ore şi nouă minute, în trei seturi, scor 6-3, 6-4, 6-0, întorcând în favoarea sa câteva erori majore ale adversarului. Astfel, Ruud consemnează cea de-a doua finală de Roland Garros din cariera sa, după cea de anul trecut, când campion a ieșit spaniolului Rafael Nadal, care s-a impus cu 6-3, 6-3, 6-0. Ibericul a lipsit de la ediția curentă din capitala Franței și se așteaptă ca 2024 să îi consemneze retragerea din „sportul alb”.
De cealaltă parte, Djoković a trecut, în penultimul act, de actualul lider mondial, spaniolul Carlos Alcaraz, acesta din urmă confruntându-se cu dificultăți de sănătate, în timpul partidei. Sârbul s-a impus cu scorul de 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, în trei ore şi 23 de minute, iar oponentul său s-a tânguit, pe parcursul confruntării, din pricina problemelor la coapsă. De altfel, Djoković se află la a șaptea finală de Roland Garros din cariera sa și este la o victorie de cel de-al 23-lea trofeu de Grand Slam din palmaresul său. 

 Novak Djoković poate redeveni liderul ATP, dacă se impune la Paris

„În primul rând, trebuie să spun că îmi pare rău de ghinionul lui Carlos. La acest nivel, ultimul lucru pe care îl dorești este să ai crampe, mai ales într-un moment ca acesta, semifinale de Grand Slam. Sper să se însănătoșească repede și să revină cât mai curând. I-am spus la fileu că știe cât de tânăr este și că are tot timpul și sunt sigur că va câștiga acest turneu de multe ori. Este un competitor grozav, un jucător incredibil, ne vom mai întâlni. Este un băiat foarte drăguț și merită toată susținerea și aprecierea voastră.
Nu a știut ce să facă, dacă să se retragă sau să continue. Felicitări pentru spiritul de luptă și pentru faptul că a rămas în teren! Respect asta foarte mult. Am fost la limită amândoi, din punct de vedere fizic. Nu mă simțeam nici eu foarte fresh. Am mers cap la cap, până la 1-1 la seturi. Din acel moment, a fost un al meci. Dar am încercat să rămân concentrat, să nu mă gândesc la ce se întâmplă în partea cealaltă de fileu. Știam că se chinuie. Respect pentru el și sper să revină cât mai repede!”, a fost discursul lui Djoković, în cazul căruia un eventual succes pe zgura de la Paris i-ar readuce mult râvnitul loc de lider în ierarhia mondială a tenisului masculin. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net