Prima veste bună pentru Simona Halep! Ce se întâmplă cu românca chiar în timpul turneului de la Roland Garros

Ultima actualizare:

După o perioadă atât de îndelungată în care Simona Halep a fost nevoită să stea departe de terenul de tenis, a venit și o veste încurajatoare pentru româncă. După ce a reușit să încheie anul precedent pe locul 10 WTA, în ciuda absenței din turnee, Halep are parte de o nouă surpriză când vine vorba despre poziția ei din clasament.

Simona Halep are parte de o veste bună pentru poziția ei în clasamentul mondial
Simona Halep are parte de o veste bună pentru poziția ei în clasamentul mondial

Pentru un atlet de talia Simonei Halep, probabil că sunt puține lucruri ce pot fi mai dureroase decât a nu putea concura pe terenul de tenis, mai ales când absența româncei este provocată de un caz atât de încurcat, în care aceasta este acuzată de dopaj. Deși, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, Simona Halep nu a mai putut participa la competițiile de tenis încă din luna august a anului trecut, românca a reușit să încheie anul 2022 pe locul 10 WTA, datorită numărului mare de puncte pe care reușise să le acumuleze.

Însă, deja am ajuns la jumătatea anului 2023, iar situația Simonei Halep din clasamentul mondial numai este chiar atât de bună. În cele din urmă, absența îndelungată a ajuns-o din urmă pe româncă, care a căzut tocmai pe locul 36 WTA. În acest moment, ea are un număr de 1.220 de puncte. Iar, din fericire, tenismena româncă are parte și de o veste bună, după o perioadă atât de great din cariera ei.

Ce se întâmplă cu Simona Halep în clasamentul WTA

Înainte de începerea turneului Roland Garros, românca avea în față la un potențial scenariu dezastru, în care putea avea parte de o cădere uriașă în casamentul mondial, aproape de locul 50. Din fericire pentru Simona Halep, lucrurile nu au stat deloc așa! Toate jucătoarele din spatele româncei, care o puteau depăși, au fost deja eliminate din turneu, cu excepția jucătoarei din Ucraina, Lesia Tsurenko.

În cazul în care aceasta va reuși să treacă în meciul următor de Iga Swiatek (locul 1 WTA), scenariu pe care doar foarte puțini îl pot prevedea, ucraineanca ar reuși să urce pe locul 32 mondial. Însă, pe moment, pare mai mult ca sigur că Simona Halep va rămâne pe locul 36, iar chiar și o singură poziție în clasament îi va putea face viața mai ușoară atunci când va reveni pe terenul de tenis.    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net