Veste șoc pentru fanii tenisului: favoritul de la Roland Garros s-a retras din competitie

După ce mai multe nume sonore din tenisul mondial au anunțat că nu vor participa la ediția din acest an a Roland Garros, fanii tenisului au primit încă o veste șoc. După o performanță magică în primul tur, Gael Monfils, a anunțat că nu mai poate continua în turneu, din cauza unei accidentări la încheietură.

Monfils se retrage din cauza unei accidentări la încheietură / foto: arhivă personală
Monfils se retrage din cauza unei accidentări la încheietură / foto: arhivă personală

Încă dinaintea începerii turneului de la Paris, fanii tenisului au primit vestea tristă că atât Rafael Nadal, cât și Nick Kyrgyos nu vor participa, din cauza accidentărilor suferite la începutul acestui an. Iar, din păcate, un alt nume sonor din tenis a fost nevoit să se retragă de la Roland Garros, din motive de sănătate. Gael Monfils, unul dintre favoriții publicului, și-a anunțat fanii că, accidentarea de la încheietura mâinii stângi, nu îi mai poate permite să continue lupta pentru titlu.

Vestea a îndurerat cu atât mai mult fanii, după ce Monfils (în vârstă de 36 de ani) a avut parte de o seară magică, în primul tur de la French Open. El s-a impus în 5 seturi în fața argentinianului Sebastian Baez, după un meci extrem de dificil. Francezul Gael Monfils a spus, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, că suferă de o ruptură parțială ligamentară, la încheietura mâinii stângi. El ar fi trebuit să joace în turul 2 alături de danezul Holger Rune.

Un Roland Garros atipic

Gael Monfils nu este singurul nume sonor din tenis care nu poate concura în această ediție de la Roland Garros. Înainte de începerea turneului, tenismenul australian Nick Kyrgios, a declarat că nu a reușit să se recupereze îndeajuns de repede, după operația la genunchi, iar astfel, va rata turneul de la Paris. Un caz asemănător a venit și din partea lui Rafael Nadal, care a câștigat acest turneu de 14 ori. O operație la șold l-a ținut departe pe spaniol de turneul său favorit.

Iar pe lângă numele sonore, care lipsesc de pe zgură în acest an, au mai existat și alte controverse la ediția din acest a French Open. Mai precis, este vorba despre gestul  Martei Kostyuk, care a refuzat să își salute adversara din Belarus, cât și despre declarațiile politice controversate făcute de către Novak Djokovic, pe tema tensiunilor din Kosovo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net