Reușită uriașă la tenis de masă: România s-a calificat la Jocurile Olimpice

Echipa feminină de tenis de masă a României a obținut „biletul” pentru Jocurile Olimpice din Franța, de la Paris, programate în această vară. Reprezentantele țării noastre au consemnat reușita, miercuri, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Busan. Lotul feminin e format din Bernadette Szőcs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia, antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Şteff şi kinetoterapeutul Petruţ Ghiţă.

România s-a calificat la Jocurile Olimpice și la tenis de masă (FOTO: Facebook)
România s-a calificat la Jocurile Olimpice și la tenis de masă (FOTO: Facebook)

Campioanele Jocurilor Europene au confirmat forma excelentă în Coreea de Sud şi au avansat printre cele mai bune opt echipe din întreaga lume, iar bucuria a fost una dublă, de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, de care ne mai despart 156 de zile până la startul competiției. 
Performanţa a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile Campionatului Mondial, duel în care sportivele antrenate de Viorel Filimon şi Mihaela Şteff au evoluat cu încredere și fără ezitare. 

Din 1992 și până astăzi, nelipsiți de la Olimpiadă

Rezultatele meciului României cu Egipt:
Bernadette Szőcs vs. Hana Goda: 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6);
Elizabeta Samara vs. Dina Meshref: 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9);
Adina Diaconu vs. Yousra Helmy: 3-0 (11-8, 11-7, 11-5).
Mai departe, în sferturile de finală ale competiției, România își va măsura forțele cu Japonia - formația niponă a trecut, la rândul ei, de Croația, scor 3-0, în optimile competiției. Campionatul Mondial de tenis de masă pe echipe este criteriu de calificare pentru JO 2024, primele opt echipe având asigurată prezența direct la Jocurile Olimpice. 
Potrivit incursiunii făcute de Comiteul Olimpic și Sportiv Român (COSR), România a fost reprezentată, în premieră, în competiția olimpică de tenis de masă în 1992, la Barcelona, moment din care țara noastră n-a lipsit de la nicio ediție a Jocurilor Olimpice. În 2012, la Londra, Adrian Crișan a jucat în sferturile de finala, obținând atunci cel mai bun rezultat olimpic românesc la acest sport, de până acum. JO 2024 sunt programate, în perioada 26 iulie-11 august. La mijlocul toamnei, federaţiile sportive naţionale au transmis că îşi propun un număr de 13 medalii la JO2024, însă COSR estimează că sportivii români vor putea cuceri între cinci şi șapte medalii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net