România ar putea candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă!

Ultima actualizare:

A fost relansată ideea ca România să candideze la organizarea Jocurilor Olimpice! Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, astăzi (marţi, 25 ianuarie), la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanți ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Potrivit news.ro, în cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat iniţiativa de a înscrie România pe lista ţărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028. Țara noastră a găzduit Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European în zona Brașov - Predeal, în 2013. Și a candidat, fără succes, la organizarea Jocurilor Olimpice ale Tineretului în sporturile de iarnă din 2024.

Octavian Morariu este șeful Comisiei CIO care evaluează dosarele de candidatură la organizarea JO
Octavian Morariu este șeful Comisiei CIO care evaluează dosarele de candidatură la organizarea JO

Participanţii au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing şi starea infrastructurii sportive de înaltă performanţă. Premierul şi-a exprimat susţinerea faţă de consolidarea bazelor sportive, subliniind necesitatea abordării cu maximă seriozitate a pregătirii sportivilor. Potrivit Guvernului, în cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat iniţiativa de a înscrie România pe lista ţărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028.

Reprezentanții COSR s-au întâlnit cu premierul României (Foto: Guvernul României)
Reprezentanții COSR s-au întâlnit cu premierul României (Foto: Guvernul României)

În urmă cu câțiva ani, atunci când a apărut ideea ca Bucureștii să candideze la organizarea Jocurilor Olimpice de vară, Octavian Morariu, membru în Comitetul Internațional Olimpic (CIO), a declarat că așa ceva nu este posibil, cel puțin deocamdată. „Și în primul rând fiindcă în București nu există o capacitate hotelieră necesară unui astfel de demers. România ar putea, în schimb, să se gândească la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă”, a spus atunci cel care este președintele Comisiei de Evaluare pentru desemnarea gazdelor JO de iarnă.

În 2020, România n-a avut câștig de cauză în organizarea ediției din 2024 a Jocurilor Olimpice de Tineret la sporturile de iarnă, fiind preferată provincia sud-coreeană Gangwon, acolo unde se afla localitațile Gangneung și PyeongChang, gazda ediției de iarnă a Jocurilor Olimpice din anul 2018. În 2013, în zona Brașov - Râșnov - Cheile Grădiștei - Predeal s-a desfășurat Festivalul Olimpic al Tineretului European în sporturile de iarnă. 

La întâlnirea de la Guvern au participat preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net