România ar putea candida la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă!

25 ianuarie 2022

A fost relansat─â ideea ca Rom├ónia s─â candideze la organizarea Jocurilor Olimpice! Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciuc─â a avut, ast─âzi (mar┼úi, 25 ianuarie), la Palatul Victoria, o ├«ntrevedere cu reprezentan╚Ťi ai Comitetului Olimpic ┼či Sportiv Rom├ón (COSR). Potrivit news.ro, ├«n cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat ini┼úiativa de a ├«nscrie Rom├ónia pe lista ┼ú─ârilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarn─â din 2028. ╚Üara noastr─â a g─âzduit Festivalul Olimpic de iarn─â al Tineretului European ├«n zona Bra╚Öov - Predeal, ├«n 2013. ╚śi a candidat, f─âr─â succes, la organizarea Jocurilor Olimpice ale Tineretului ├«n sporturile de iarn─â din 2024.

image
Octavian Morariu este șeful Comisiei CIO care evaluează dosarele de candidatură la organizarea JO

Participan┼úii au analizat stadiul preg─âtirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarn─â de la Beijing ┼či starea infrastructurii sportive de ├«nalt─â performan┼ú─â. Premierul ┼či-a exprimat sus┼úinerea fa┼ú─â de consolidarea bazelor sportive, subliniind necesitatea abord─ârii cu maxim─â seriozitate a preg─âtirii sportivilor. Potrivit Guvernului, ├«n cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat ini┼úiativa de a ├«nscrie Rom├ónia pe lista ┼ú─ârilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarn─â din 2028.

image
Reprezentan╚Ťii COSR s-au ├«nt├ólnit cu premierul Rom├óniei (Foto: Guvernul Rom├óniei)

├Än urm─â cu c├ó╚Ťiva ani, atunci c├ónd a ap─ârut ideea ca Bucure╚Ötii s─â candideze la organizarea Jocurilor Olimpice de var─â, Octavian Morariu, membru ├«n Comitetul Interna╚Ťional Olimpic (CIO), a declarat c─â a╚Öa ceva nu este posibil, cel pu╚Ťin deocamdat─â. ÔÇ×╚śi ├«n primul r├ónd fiindc─â ├«n Bucure╚Öti nu exist─â o capacitate hotelier─â necesar─â unui astfel de demers. Rom├ónia ar putea, ├«n schimb, s─â se g├óndeasc─â la organizarea Jocurilor Olimpice de iarn─âÔÇŁ, a spus atunci cel care este pre╚Öedintele Comisiei de Evaluare pentru desemnarea gazdelor JO de iarn─â.

├Än 2020, Rom├ónia n-a avut c├ó╚Ötig de cauz─â ├«n organizarea edi╚Ťiei din 2024 a Jocurilor Olimpice de Tineret la sporturile de iarn─â, fiind preferat─â provincia sud-coreean─â Gangwon, acolo unde se afla localita╚Ťile Gangneung ╚Öi PyeongChang, gazda edi╚Ťiei de iarn─â a Jocurilor Olimpice din anul 2018. ├Än 2013, ├«n zona Bra╚Öov - R├ó╚Önov - Cheile Gr─âdi╚Ötei - Predeal s-a desf─â╚Öurat Festivalul Olimpic al Tineretului European ├«n sporturile de iarn─â. 

La ├«nt├ólnirea de la Guvern au participat pre┼čedintele COSR, Mihai Covaliu, ┼či secretarul general al COSR, George Boroi, al─âturi de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu.

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
Pensionari din România jpg
00032 jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
irina fodor asia express jpg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
raikkonen kimi gettyimages 1279628813 jpeg
simona halep jpg
FotoJet jpg
tatarusanu nunta21 jpeg
dinamo u cluj jpg
steliano filip jpg