România, out de la Cupa Mondială de rugby. N-a izbutit nicio victorie

Ultima actualizare:

România părăsește Cupa Mondială de rugby, disputată în Franța, unde nu a reușit nicio victorie. Cel mai recent, „Stejarii” au fost învinși de Tonga, duminică, scor 24-45.

Florin Surugiu (galben) a avut ultima apariție sub „tricolor” (FOTO: Getty Images)
Florin Surugiu (galben) a avut ultima apariție sub „tricolor” (FOTO: Getty Images)

Dincolo de rezultat, însă, naționala s-a remarcat printr-o prestație mai curajoasă, decât în meciurile precedente. Diferența a făcut-o și „veteranul” echipei, Florin Surugiu, care s-a aflat la ultima apariție sub „tricolor”. La cei 38 de ani ai săi, sportivul a fost surprins cu ochii în lacrimi la intonarea imnului României și, în prima repriză, și-a făcut cadou al doilea eseu din meci al „stejarilor”. Pentru Florin Surugiu aceasta a fost cea de-a treia Cupă Mondială sub tricolor, după aparițiile din 2011 și 2015. Partida a avut o însemnătate aparte și pentru André Gorin, de asemenea aflat la ultima sa selecție la națională. „A fost un turneu foarte greu, lumea trebuie să conştientizeze că am jucat cu nişte echipe la nivel foarte mare”, a amintit sportivul român.

Cine se luptă în sferturile competiției

Naționala de rugby a avut ghinion la Cupa Mondială, acolo unde a avut parte de probabil cea mai grea grupă, duelându-se cu Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga. În meciul de debut al acestei faze, România „a mișcat” prea puțin în teren, Irlanda impunându-se cu 82-8. Au urmat două partide mult mai greu de digerat, dat fiind faptul că „stejarii” au pierdut la zero: Africa de Sud a învins cu 76-0, iar Scoția cu 84-0. 
Cupa Mondială merge mai departe și fără România, competiția ajungând în faza sferturilor de finală. Aici, lupta se dă între Țara Galilor și Argentina, care se duelează pe 14 octombrie, la Marseille, în vreme ce Irlanda va întâlni Noua Zeelandă, în aceeași zi, dar la Saint-Denis. O zi se dispută Anglia-Fiji la Marseille și Franța-Africa de Sud la Saint-Denis. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net