România-Tonga, ultima șansă de victorie la Cupa Mondială de rugby

Ultima actualizare:

România pregătește duelul cu Tonga, de la Cupa Mondială de rugby din Franța, „Stejarii” punându-și în acest meci speranța unei victorii în competiție. Partida se va disputa, duminică, de la 18.45, pe DigiSport și OrangeSport și fiind ultima din acest turneu. 

Meciul va fi ultimul pentru Florin Surugiu (FOTO: Getty Images)
Meciul va fi ultimul pentru Florin Surugiu (FOTO: Getty Images)

Cele două naționale s-au întâlnit și în urmă cu doi ani, în noiembrie 2021, la București. Atunci, „Stejarii” au învins cu scorul de 32-20, într-un meci-test, disputat pe Stadionul „Arcul de Triumf”.
Revenind la Cupa Mondială de Rugby, România „se zbate” în Franța, unde țara noastră a pierdut în mod categoric: 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud și 0-86 cu Scoția.
Meciul cu Tonga va avea o însemnătate deosebită pentru doi dintre jucătorii României, întrucât va fi ultima apariție în tricoul „Stejarilor” pentru Florin Surugiu și André Gorin, ambii anunțându-și retragerea de la echipa națională.

Partida va fi una de retragere pentru doi „Stejari”

„O să fie selecția cu numărul 105, am anunțat în sânul echipei, o să fie ultima mea selecție ca «Stejar», sunt foarte emoționat, o să fie ultimul meci ca «Stejar», se mai scrie o pagină cu numele meu și, apoi, voi pune ghetele în cui. Am foarte mari emoții, va fi foarte greu, este un meci important pentru mine, pentru echipa României, este ultimul meci al nostru la Cupa Mondială, ultimul meci în care toată lumea își pune gândul să venim cu o victorie acasă, o să fie un moment foarte greu pentru mine, dar în același timp cu ambiție foarte mare”, a declarat Florin Surugiu. 
La rândul său, André Gorin a vorbit despre ceea ce va fi ultimul său meci oficial. Debutant pentru România într-un meci cu Germania din Cupa Europeană a Națiunilor, în 2009, acesta a adunat 45 de selecții. „Este tot timpul un început și trebuie să fie și un sfârșit. Sunt mândru de tot ce am realizat cu echipa națională a României pentru că nu am realizat nimic singur, generațiile cu care am fost și generațiile de acum, sunt mândru de ei, pentru că este vorba de echipă. Încă mai am un meci și îmi doresc, ca de fiecare dată, «să mor» cu ei pe teren, chiar dacă o să ies «ciufulit», dar vreau să ies cu capul sus, pentru că în rugby cel mai important este să poți ține pieptul sus. A fost un turneu foarte greu, lumea trebuie să conștientizeze că am jucat cu niște echipe la nivel foarte mare, știam ce ne așteaptă, nu a fost o surpriză, dar sunt unii copii care nu joacă la nivelul unde joacă jucătorii de la celelalte echipe, au văzut ceea ce înseamnă jocul la alt nivel. Eu zic că am învățat foarte multe lucruri, aceste trei meciuri au dat încredere copiilor care vin din urmă, copiilor care sunt în echipă, nu vreau să critic nimic din ce se întâmplă în România, însă lumea trebuie să înțeleagă că nu e așa de ușor, trebuie să ajutăm mult mai mult și să sprijinim înainte să facem afirmații jignitoare la adresa echipei naționale”, a punctat André Gorin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net