România perseverează la Cupa Mondială de rugby: când joacă „stejarii”

Ultima actualizare:

Misiunea echipei naționale a României la Cupa Mondială de rugby nu devine deloc mai ușoară, pentru „stejari” urmând un alt test dificil în etapa a treia a Grupei B. Țara noastră va întâlni Scoția, într-un meci disputat în Franța, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, sâmbătă, de la ora 22.00, fiind televizat pe DigiSport și OrangeSport.

România speră, totuși, la o victorie în grupă (FOTO: Getty Images)
România speră, totuși, la o victorie în grupă (FOTO: Getty Images)

Selecționerul Eugen Apjok se vede nevoit să facă trei modificări în lotul tricolorilor, în ultimul moment, chemând de urgență trei jucători din țară, în urma unor accidentări.
Faţă de formula echipei care a întâlnit, în ultimul meci, Africa de Sud, staff-ul tehnic a operat nu mai puţin de 10 schimbări - doar Adrian Moţoc, Cristi Chirică, Gabriel Rupanu, Jason Tomane şi Marius Simionescu regăsindu-se din partida anterioară. Totodată, trei jucători se află în faţa debutului la Cupa Mondială, Taliauli Sikuea şi Sioeli Lama regăsindu-se în formula de start, în timp ce Costel Burţilă se află pe banca de rezerve. 
Meciul cu Scoția marchează revenirea pe teren a celui mai experimentat jucător din echipa României, Florin Surugiu. Jucătorul de 38 ani numără 103 selecţii și este proaspăt recuperat, după o accidentare care l-a ţinut departe de teren câteva săptămâni. Înapoi în timp, Florin Surugiu are și experiența participărilor la ediţiile din 2011 şi 2015, stelistul fiind al doilea cel mai vârstnic jucător prezent la Cupa Mondială, anul acesta - este depăşit doar de namibianul PJ van Lill. 

România speră la o victorie cu Tonga

În primele două partide, la Bordeaux, „stejarii” au pierdut cu Irlanda, scor 8-82 și cu Africa de Sud, scor 0-76. Susținuți de mii de fani în tribune, jucătorii români au avut un start de meci încurajator cu Irlanda, liderul din clasamentul mondial, însă cu reprezentativa campioanei mondială en-titre a avut o cădere mentală și fizică, nereușind să se regăsească, nici măcar în debutul confruntării. România are, totuși, speranța la o victorie în grupa sa, împotriva selecționatei din Tonga, în ultima etapă a acestei faze a Cupei Mondiale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net