Kate Middleton, moment tensionat cu rusoaica Elena Rybakina, la Wimbledon! Putin jubilează!

Ultima actualizare:

Sportiva rusoaică Elena Rybakina a câștigat primul titltu de Grand Slam din cariera sa la Wimbledon, o victorie controversată, având în vedere că sancțiunile în vigoare au interzis Rusiei și Belarus să participe la marele turneu de tenis, totuși cum a reușit Rybakina să se erijeze de la aceste reguli? 

image

Elena Rybakina a făcut un meci excepțional pe zgura de la Londra, în cadrul competiției de Wimbledon și a plecat acasă cu primul ei titlu de Grand Slam. Tenismena, născută în Rusia, concurează de fapt încă din 2018 ca reprezentanta Kazahstanului, așa că în cazul ei nu au fost aplicate sancțiunile care ar fi împiedicat-o să evolueze. 

Vezi și: Surpriză la Wimbledon! Elena Rybakina a câștigat trofeul, după ce a spulberat-o pe Ons Jabeur

Kate Middleton, față-n față cu Elena Rybakina. Mesajul subtil al ducesei

Momentul tensionat, însă, a fost marcat de prezența ducesei Kate Middleton, care a fost nevoită să îi înmâneze sportivei rusoaice trofeul și s-o felicite pentru victorie, deși Marea Britanie este una dintre țările care a impus cele mai drastice sancțiuni împotriva Rusiei și a declanșat o adevărată «vânătoare» de oligarhi cărora le-a confiscat averile.

În mod ironic Rybakina a plecat acasă...în Rusia, cu fabuloasa sumă de două milioane de lire sterline, aproximativ 2.3 milioane de euro.

Middleton a transmis și un subtil mesaj prin vestimentația ei, o rochie superbă de culoare galbenă, unul dintre simbolurile steagului Ucrainean, o manieră prin care unii consideră că ducesa și-a exprimat susținerea față de Ucraina. 

Citește și: Kate Middleton, în centrul atenției la Wimbledon! Ducesa a purtat o rochie fabuloasă

Victoria rusoaicei în Marea Britanie, motiv de bucurie pentru Putin

Acest eveniment a fost un moment aproape umilitor pentru Marea Britanie, datorită căruia Vladimir Putin are toate motivele să se bucure, căci până la urmă învingătoarea a fost o rusoaică. 

Legendarul jucător de tenis John McEnroe a declarat pentru BBC, cu privire la victoria Elenei Rybakina:

„Nu vreau să intru în politică, dar ea este rusoaică. Părinții ei locuiesc la Moscova.”, a declarat acesta potrivit The Sun

Totuși Rybakina nu a reușit să fenteze chiar toate regulile, impuse sportivilor din Rusia, căci tenismenei rusoaice nu i s-au acordat punctele aferente victoriei sale, deoarece Wimbledon le-a interzis pe rușilor și bielorușilor să participe la competiție.

Declarațiile Elenei Rybakina despre controversata participare la Wimbledon

Tenismena Elena Rybakina a vorbit despre controversata ei participare la Wimbledon, dar și despre războiul sângeros declanșat de liderul de la Kremlin. Sportiva a evitat să se exprime împotriva lui Putin, sau să facă o declarație ce i-ar putea compromite integritatea în fața Moscovei. 

"M-am născut în Rusia, dar reprezint Kazahstanul. A fost o călătorie lungă pentru mine. Am jucat la Jocurile Olimpice, la Fed Cup. Am primit mult ajutor, multă susținere din partea oamenilor și sunt foarte fericită că reprezint Kazahstanul. Cred că este un lucru bun și pentru sportul din Kazahstan.

Nu am fost încântată când am auzit decizia luată la Wimbledon (n.r. – interdicția pentru sportivii din Rusia și Belarus). Toată lumea vrea să concureze. Sportivii respectivi nu au făcut o alegere, doar s-au născut în țările respective.

Bineînțeles, vreau ca războiul să se încheie cât mai repede posibil. Promovez pacea", a spus Elena Rybakina, potrivit The Guardian.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net