Scandal de rasism în handbal. Ce s-a întâmplat la Rapid-Ferencváros

Ultimul meci disputat de Rapid la handbal feminin, cu Ferencváros, în Liga Campionilor s-a soldat cu un scandal de rasism, una dintre jucătoarele formației maghiare acuzând un spectator de la meciul desfășurat în Sala Polivalentă. 

Béatrice Edwige, în mijlocul unei controverse de rasism (FOTO: Sportpictures)
Béatrice Edwige, în mijlocul unei controverse de rasism (FOTO: Sportpictures)

La finele partidei, Béatrice Edwige, pivotul lui Ferencváros, a reclamat comportamentul unui suporter rapidist: franţuzoaica l-a acuzat pe respectivul om de rasism, relatând aluziile insistente referitoare la culoarea pielii. Sportiva a punctat că astfel de gesturi nu au ce căuta în sala de handbal şi a făcut un apel către cei de la Rapid să-l interzică pe respectivul individ.

Rapid, în afara locurilor de play-off

„În primul rând, nu e vorba de toţi fanii Rapidului, nu vreau să-i pun pe toţi în aceeaşi oală. Unii dintre ei au fost extraordinari, a fost o atmosferă foarte bună în sală, dar la fel ca peste tot există şi oameni idioţi, iar acel băiat cred că este idiot. Am lăsat să treacă în timpul meciului, pentru că nu era momentul, dar la final m-am dus la el pentru că am vrut să-l întreb care e problema. Mi-a zis: «Aaa, nu, nu am zis nimic, nu am făcut nimic». Ar trebui să îţi asumi ce ai făcut! Repet, nu vreau să pun toţi fanii Rapidului în aceeaşi oală. A fost vorba doar de un băiat stupid, iar handbalul nu merita asta, eu nu merit asta! Chiar sper ca acest om să nu mai intre în arena voastră. Din punctul meu de vedere, e un idiot care nu merită să fie catalogat fan al Rapidului. Mereu când am văzut arena voastră, am văzut că e o atmosferă frumoasă, dar acest om nu merită să fie numit fan sau suporter al Rapidului”, a declarat Béatrice Edwige.
În plan sportiv, vicecampioana Rapid a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, de Ferencváros, scor 23-20, într-un meci contând pentru etapa a XII-a din Grupa B a Ligii Campionilor. În acest moment, Rapid e pe a șaptea poziție, în afara locurilor de play-off.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net