Acuze grave de rasism în semifinalele Cupei Mondiale, Anglia-Africa de Sud

Ultima actualizare:

Penultimul act din Cupa Mondială de rugby, mai ales meciul dintre Anglia și Africa de Sud, câștigat la limită de cea din urmă, a adus în centrul atenției un episod controversat de rasism.

Semifinala dintre Anglia și Africa de Sud, prilej de controverse (FOTO: Getty Images)
Semifinala dintre Anglia și Africa de Sud, prilej de controverse (FOTO: Getty Images)

Concret, englezul Tom Curry a relatat că sud-africanul Bongi Mbonambi l-a înjurat cu tentă rasistă și, între timp, World Rugby a anunțat că a pornit o serie de investigații asupra acestei situații. Scena a fost povestită de sportivul englez, la finele meciului, cei doi refuzând să dea mâna, la încheierea partidei, așa cum este obiceiul. 
Potrivit informațiilor de până acum, Tom Curry ar fi semnalat chiar pe loc arbitrului Ben O’Keeffe, în timpul meciului, jignirea respectivă, întrebându-l ce să facă în acea situație, iar cel din urmă ar fi răspuns „Nimic, te rog”, adăugând „Voi fi atent”

Ar putea rata lupta pentru trofeul mondial, din pricina comportamentului său

„World Rugby ia foarte în serios acuzațiile de comportament discriminatoriu. Putem confirma că revizuim în mod oficial acuzația făcută de Tom Curry în legătură cu limbajul discriminatoriu folosit în timpul semifinalei dintre Anglia și Africa de Sud”, a fost comunicatul oficial al World Rugby, în urma incidentului. Presa engleză scrie că, dacă Bongi Mbonambi va fi găsit vinovat de World Rugby, Africa de Sud ar putea disputa finala cu Noua Zeelandă, programată sâmbătă seară, de la 22.00, fără el. 
Antrenorul Africii de Sud, Daan Human, a refuzat să comenteze acuzațiile făcute la adresa jucătorului său, preferând să-l laude: „Este un băiat cu picioarele pe pământ, foarte umil. Cu siguranță este un jucător pe care vreau să-l am în echipa mea. Tot ce pot să spun despre el este că e un tip grozav. Îi cunosc și copiii, este un tip foarte calm, despre care se vorbește doar de bine”.
Pe lângă finala mare, se va disputa și cea mică, vineri, tot pe Stade de France, de la aceeași oră, când Anglia va înfrunta Argentina.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net