„Radiografia” României la Cupa Mondială de rugby: „E ușor să arunci cu pietre!”

Soarta României la Cupa Mondială de rugby părea să se fi decis încă de la conturarea grupelor - „Stejarii” au avut parte de cele mai puternice adversare de pe Planetă: Irlanda, Africa de Sud, Scoția și Tonga au fost oponentele „tricolorilor.

Naționala României de rugby (galben), misiune dificilă la Cupa Mondială (FOTO: Getty Images)
Naționala României de rugby (galben), misiune dificilă la Cupa Mondială (FOTO: Getty Images)

Întoarsă în țară, după eliminarea din competiția din Franța, delegația României a oferit perspectiva sa, prin „vocea” selecționerului Eugen Apjok.
„E uşor să arunci cu pietre şi noroi! Ştiam toţi că vor fi momente dificile, dar realitatea în rugby este cu totul şi cu totul alta. Trebuie să vedem numărul redus de jucători legitimaţi, aria de selecţie foarte redusă, pe care o avem, sărăcia cluburilor de rugby, infrastructura care aproape nu există în rugby-ul românesc! Dacă se plâng cei de la fotbal, noi ce să mai spunem?, că nu avem nici măcar un stadion al nostru!
Cum să atragi copiii la rugby, dacă tu nu ai un stadion, un teren cu vestiar unde să facă duş după antrenament? Între rugby, volei și handbal, e clar că acel copil va merge la alte discipline, la căldurică, nu e afară, în noroi, unde nu ai nici unde să faci un duş.Țările cu care am jucat noi sunt la un cu totul alt nivel. E foarte uşor să arunci cu pietre! Totul se rezumă la partea financiară.

„Mergem mai departe, așa cum suntem, amărâți”

Nu avem cum să ne comparăm, când avem buget mai mic cu 100 de ori, faţă de ţările cu care am jucat la Cupa Mondială. Până şi Georgia are un buget de 15 ori mai mare ca al nostru! Ei au 29 de milioane de euro, iar noi sub două milioane... Deci despre ce vorbim?! Toate marile naţiuni au ajutor din partea guvernelor, plus sponsori, dar sponsorii îi atragi după ce ai rezultate.
Tonga nu mai este cea de acum doi ani, a naturalizat foşti All Blacks şi din naţionala Australiei, au jucători care evoluează în primele ligi din Anglia şi Franţa, în timp ce noi am jucat cu 85% din jucători din campionatul intern. Asta e realitatea! Trebuie să recunoaştem şi, în funcţie de ce potenţial avem, cu aia să mergem mai departe, aşa cum suntem, amărâţi, asta este!”
, a fost discursul sincer al selecționerului.
În meciul de debut al grupelor, România „a mișcat” prea puțin în teren, Irlanda impunându-se cu 82-8. Au urmat două partide mult mai greu de digerat, dat fiind faptul că „stejarii” au pierdut la zero: Africa de Sud a învins cu 76-0, iar Scoția cu 84-0 și, în cele din meciul cu Tonga, singurul unde România avea speranțe, a fost câștigat de Tonga, scor 45-24.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net