Zero toleranță: pedeapsa primită de cel care l-a insultat jucătorul lui Tottenham

La aproape jumătate de an, după ce un spectator l-a insultat pe unul dintre jucătorii legitimați la Tottenham Hotspus, acesta și-a aflat pedeapsa. Concret, în luna mai, un susținător al clubului Crystal Palace l-a jignit pe atacantul sud-coreean Son Heung-Min, răstimp în care a fost judecat pentru fapta sa de rasism. Între timp, decizia primită miercuri indică și o interdicţie de a mai intra pe stadioanele din Anglia, în următorii trei ani.

Son Heung-Min (stânga), ținta insultelor rasiale, încă din copilărie (FOTO: Getty Images)
Son Heung-Min (stânga), ținta insultelor rasiale, încă din copilărie (FOTO: Getty Images)

Pe 6 mai, Tottenham primea vizita celor de la Crystal Palace și, spre finele meciului, în minutul 89, atacantul sud-coreean al formaţiei gazdă, Son Heung-Min, era înlocuit, când unul din suporterii echipei adverse, identificat drept Robert Garland, în vârstă de 44 de ani, făcea o serie de gesturi rasiste, insultându-l pe jucătorul celor de la Spurs.
Ulterior, simpatizantul lui Crystal Palace a fost găsit de Poliţie, pledând vinovat, în luna august, în faţa judecătorilor de la Highbury Magistrates Court și alegându-se cu o amendă de 1.384 lire sterline, precum și cu o pedeapsă de 60 de ore de lucrat în folosul comunităţii. Totodată, în luna noiembrie, procurorii au militat și pentru o suspendare de pe arenele sportive, pe care au și obținut-o, așa încât Robert Garland nu va putea intra pe nici un stadion de fotbal din ţară, timp de trei ani.

Dedicat lui Tottenham Hotspur, în detrimentul fotbalului mai bănos

„Acest caz arată că infracţiunile motivate de ură nu vor fi tolerate în fotbal. Acţiunile lui Garland au fost pe bună dreptate condamnate pe reţelele de socializare şi îndemnăm toţi fanii să raporteze în continuare orice comportament discriminatoriu, faţă de jucători sau fani la Poliţie sau stewarzi, astfel încât să putem aduce astfel de cazuri în faţa Justiţiei”, a declarat pentru presă unul dintre procurorii responsabili de acest caz, Kevin Christie.
De altfel, în urmă cu un an, Son Heung-Min mărturisea că s-a confruntat dintotdeauna cu rasismul, jucătorul de 31 de ani povestind ce i s-a întâmplat, încă din copilărie: „M-am mutat în Germania, când eram mic și am trecut prin multe situații foarte dificile, inimaginabile. Am fost tratat, deseori, în mod rasist”
Estimat la o valoare de 50 de milioane de euro, Son Heung-Min îmbracă tricoul lui Tottenham, din vara lui 2015, având contract cel puțin încă două sezoane și refuzând să ia calea spre fotbalul saudit. În tot acest timp, fotbalistul a adunat 384 de meciuri, înscriind de 153 de ori și oferind 81 de pase decisive. Considerat cel mi bun fotbalist sud-coreean din întreaga lume, Son Heung-Min a fost desemnat, sezonul trecut și cel mai bun marcator din Premier League, unde a înscris de 23 de ori. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net