Cine e cel mai în vârstă marcator din Liga Campionilor. L-a detronat pe Totti

Dincolo de victoria echipei FC Porto, reușită, marți, în fața celor de la Royal Antwerp FC, 2-0, în grupele Ligii Campionilor, a fost stabilit un nou record în cea mai tare întrecere intercluburi: Portughezul Pepe a devenit, la 40 de ani şi 254 de zile, cel mai în vârstă marcator din competiția de fotbal.

Pepe (centru) scrie istorie în Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)
Pepe (centru) scrie istorie în Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)

Ibericul l-a detronat, astfel, pe Francesco Totti, până acum lider în clasamentul cu pricina, care înscria, pe 25 noiembrie 2014, pentru AS Roma la un meci cu ŢSKA Moscova, pe când avea 38 de ani şi 59 de zile. Interesant este că pentru Pepe, golul de marţi este primul în Liga Campionilor, după reușita din noiembrie 2012, pe când avea 29 de ani. Totodată, portughezul a devenit şi cel mai în vârstă jucător de câmp care evoluează într-un meci din Liga Campionilor. 

A scris istorie pentru Real Madrid și naționala Portugaliei

„Astăzi, este o zi specială pentru mine! Este ziua de naștere a mamei mele și i-am spus că voi face tot posibilul să înscriu un gol”, a fost declarația lui Pepe, care a completat: „Acest sentiment este incredibil, pentru că oricine ajunge la această vârstă jucând la acest nivel -reprezentând un club mare precum Porto- știe că este nevoie de multă muncă, de multe sacrificii, de o pasiune enormă pentru acest sport. Voi încerca să mă bucur cât mai mult posibil!”. Pepe rămâne cunoscut în „sportul rege” îndeosebi pentru perioada prolifică petrecută în tricoul lui Real Madrid, fundașul adunând 334 meciuri, înscriind de 15 ori și oferind 20 de pase decisive. De altfel, alături de clubul de pe „Santiago Bernabéu” a câștigat de trei ori Liga Campionilor, de două ori Supercupa Europei și de trei ori titlul din Primera División. Cotat, în prezent, la 1 milion de euro de către Transfermarkt, ibericul a impresionat și la naționala Portugaliei, de-a lungul carierei sale, unde a adunat 134 de selecții și a marcat de opt ori, cucerind împreună Campionatul European din 2016.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net