Scandal uriaș la un meci de baschet feminin!

Ultima actualizare:
Dragan Petricevic
Dragan Petricevic

Nu e liniște nici în Liga Națională de baschet feminin a României.

Marți seara, înainte de startul partidei dintre Sepsi Sf Gheorghe şi Universitatea Cluj, din liga națională de baschet feminin, a avut loc un incident care a dat naștere unui scandal uriaș.

Concret, după intonarea imnului României, organizatorii au difuzat la boxele sălii și imnul Ținutului Secuiesc, iar sportivele de la Cluj au refuzat să-l asculte, preferând să facă mișcările specifice de încălzire de dinaintea jocurilor.

Potrivit regulamentului, înaintea fiecărei partide din Liga Națională și din Cupa României se intonează imnul național, după care echipele mai au la dispoziție trei minute rezervate încălzirii înaintea debutului meciului.


    Dragan Petricevic
Dragan Petricevic

”La Sf. Gheorghe se pune un steag al Ţinutului Secuiesc peste toată tribuna şi suporterii au pretenţia ca echipele care vin în deplasare să stea în picioare aşa cum au stat când s-a intonat imnul Romaniei şi să asculte imnul Ţinutului Secuiesc. Eu am hotărât ca fetele să îşi continue încălzirea dupa intonarea imnului României din două motive principale. Unul este că în regulamentul FRB se spune despre obligaţia sportivilor şi a antrenorilor de a asculta imnul României în pozitie de respect. Apoi pentru că eu consider că fetele pe care le antrenez nu sunt obligate să stea în picioare încă 10 minute şi să asculte un imn care nu este oficial, care nu este de stat românesc. Trăiesc în România de 20 de ani, eu sânge de român nu am, dar jumătate din inima îmi bate pentru România", a spus bosniacul Dragan Petricevic, antrenorul Universităţii Cluj.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a declarat că forul naţional nu poate interveni în privinţa unei melodii a galeriei, ci doar dacă nu se respectă intonarea imnului naţional.

"În protocolul oficial din campionat și Cupă se cântă imnul național. După acesta, ce intonează suporterii cu echipa gazdă, e treaba lor, cântă o galerie, e în maghiară, nu înțelegem, e treaba lor. Federația nu are cum să intervină pentru că echipa oaspete a decis să nu stea drepți la acea melodie, e decizia lor dacă își încheie încălzirea în cele trei minute sau stau. Arbitrul fluieră cele trei minute, iar apoi începe meciul. La Sfântu Gheorghe tot timpul este așa. Și alte echipe decid să se încălzească în cele trei minute, nu doar Universitatea Cluj. Echipa gazdă dacă vrea să asculte imnul galeriei, e dreptul ei, echipa oaspete nu e obligată să facă asta, se poate încălzi", a declarat Horia Păun pentru Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net