Schumacher, doi ani de chin, 17 milioane de euro cheltuiţi

Ultima actualizare:

    Michael Schumacher si sotia lui, Corinna, iubeau muntele Foto: AFP
Michael Schumacher si sotia lui, Corinna, iubeau muntele Foto: AFP

Accidentul suferit la schi, pe 29 decembrie 2013, a transformat viaţa familiei fostului campion de Formula 1 într-un coşmar.

Marţi se împlinesc doi ani de când fostul campion de Formula 1 a suferit un accident de schi şi a intrat în comă, iar până acum familia a cheltuit zeci de milioane de euro pentru refacerea sa.

În fiecare săptămână, soţia lui Michael Schumacher achită către doctori şi asistente câte 175.000 de euro. Factura a ajuns la suma de 16.800.000 de euro, dar semnele că „Schumi” îşi va recăpătă funcţiile vitale întârzie să apară.

29 decembrie 2013 e data marcată cu negru de către fanii lui Schumacher. Multiplul campion mondial de Formula 1 s-a accidentat în vacanţă în timp ce schia şi de atunci a urmat o perioadă cumplită. A fost indus în comă, a suportat mai multe operaţii la cap şi-n toamna trecută a fost trimis acasă. Aici, familia a transformat domiciliul într-un adevărat spital, dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi cu un întreg staff alcătuit din medici, asistente şi terapeuţi ce stau permanent la dispoziţia pacientului. Corinna, soţia fostului star al automobilismului, a fost nevoită să vândă multe bunuri ale familiei pentru a susţine costurile uriaşe. Mai multe proprietăţi, dar şi un avion, au fost deja înstrăinate. Totalul până acum e de 16.800.000 de euro, adică în fiecare săptămână s-a achitat câte 175.000 de euro pentru tratament. De altfel, consoarta neamţului, sătulă de apariţia în presă a tot felul de declaraţii ale unor apropiaţi ai lui „Schumi”, a interzis vizitele. Fostul manager al pilotului, Willi Weber, chiar s-a plâns pe facebook că nu-şi mai poate vedea amicul. „Am încercat de zeci de ori să obţin de la Corinna permisiunea să-l vizitez pe Michael, dar de fiecare dată fără succes”, a spus acesta.

Cronologia «cazului Schumacher»

29 decembrie 2013: s-a accidentat la schi, suferind un traumatism cranian şi o hemoragie cerebrală

Ianuarie 2014: după o lună în care a stat în comă artificială, a început faza de trezire progresivă.

Martie 2014: s-a refăcut după o infecţie pulmonară şi a suportat deja două operaţii pe creier pentru a i se îndepărta două hematoame.

Iunie 2014: a fost scos din comă şi a părăsit spitalul din Grenoble, fiind transferat la o unitate medicală din Lausanne

Septembrie 2014: e transportat acasă, la Gland, în Elveţia, domiciliul fiind modificat pentru ca fostul pilot să beneficieze de toate condiţiile necesare refacerii.

Până acum au apărut tot felul de zvonuri, conform cărora Schumacher ar fi mişcat o mână sau ar fi făcut primii paşi. Familia a demontat toate aceste variante, realitatea fiind că el face progrese lente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net