Se știe finala Cupei Mondiale de rugby: când va avea loc ultimul act
Competiția care reunește cele mai puternice echipe naționale de rugby din lume a ajuns la ultimul act, lupta pentru trofeu urmând să se dea între Noua Zeelandă și Africa de Sud. Cele două reprezentative își vor măsura forțele, sâmbătă, de la ora 22.00. De asemenea, vineri, tot pe Stade de France, de la aceeași oră, Anglia va înfrunta Argentina, în finala mică a ediţiei din Franţa.
Pentru a-și asigura un loc în finală, Africa de Sud a învins dramatic Anglia, scor 16-15, în vreme ce Noua Zeelandă a avut parte de un penultim meci dezechilibrat, învingând Argentina cu 44-6. Astfel, Africa de Sud are șansa să-și apere trofeul cucerit la ediția trecută a competiției, ambele echipe căutând a patra lor coroană mondială.
Misiune imposibilă pentru România la Cupa Mondială de rugby
Pentru România, Cupa Mondială de rugby din Franța a fost o încercare grea, „stejarii” întorcându-se fără victorie, însă având parte de o grupă mai mult decât complicată. În meciul de debut al grupelor, România „a mișcat” prea puțin în teren, Irlanda impunându-se cu 82-8. Au urmat două partide mult mai greu de digerat, dat fiind faptul că „stejarii” au pierdut la zero: Africa de Sud a învins cu 76-0, iar Scoția cu 84-0 și, în cele din meciul cu Tonga, singurul unde România avea speranțe, a fost câștigat de Tonga, scor 45-24.
„E uşor să arunci cu pietre şi noroi! Ştiam toţi că vor fi momente dificile, dar realitatea în rugby este cu totul şi cu totul alta. Trebuie să vedem numărul redus de jucători legitimaţi, aria de selecţie foarte redusă, pe care o avem, sărăcia cluburilor de rugby, infrastructura care aproape nu există în rugby-ul românesc! Dacă se plâng cei de la fotbal, noi ce să mai spunem?, că nu avem nici măcar un stadion al nostru! Nu avem cum să ne comparăm, când avem buget mai mic cu 100 de ori, faţă de ţările cu care am jucat la Cupa Mondială. Până şi Georgia are un buget de 15 ori mai mare ca al nostru! Ei au 29 de milioane de euro, iar noi sub două milioane... Deci despre ce vorbim?! Toate marile naţiuni au ajutor din partea guvernelor, plus sponsori, dar sponsorii îi atragi după ce ai rezultate. Asta e realitatea! Trebuie să recunoaştem şi, în funcţie de ce potenţial avem, cu aia să mergem mai departe, aşa cum suntem, amărâţi, asta este!”, a fost reacția selecționerului României Eugen Apjok.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!