Shumacher face 54 de ani, dintre care nouă la pat. Ultimele noutăți despre el

Ultima actualizare:

Omul care a făcut din Formula 1 unul dintre sporturile populare în România anilor 2000, Michael Schumacher, împlinește, marți, 54 de ani. Dintre aceștia, aproximativ 30 i-a dedicat sportului plin de adrenalină, iar ultimii nouă au fost marea încercare din viața sa. 

Michael Schumacher, unul dintre cei mai prolifici piloți de Formula 1 (FOTO: Getty Images)
Michael Schumacher, unul dintre cei mai prolifici piloți de Formula 1 (FOTO: Getty Images)

Căci, în urmă cu nouă ani, fostul sportiv a avut un accident tragic la schi, în urma căreia a fost diagnosticat cu un traumatism cranian sever și o hemoragie cerebrală, de atunci și până astăzi viața sa nemaifiind niciodată la fel. Iar medicii au încercat tot ce au putut: după două operații și o perioadă îndelungată de internare la o unitate de specialitate, Michael Schumacher a fost externat, în anul 2014, de atunci și până astăzi fiind sub tratament acasă, într-o maximă discreție. „Sigur că mi-e dor de Michael, în fiecare zi. Nu doar mie îmi este dor de el, ci şi copiilor, întregii familii, tatălui lui şi tuturor celor apropiați lui. Tuturor le este dor de Michael. El este aici, într-un mod diferit, dar este aici și cred că asta ne face să găsim putere”, mărturisea soția sa, când povestea despre lupta soțului său în a se recupera.

A strâns o avere impresionantă

Cariera lui Michael Schumacher în Formula 1 rămâne un reper pentru toți iubitorii sportului. De al debutul său, petrecut la vârsta de 22 de ani, germanul a avut nevoie doar de un an, pentru a începe să se impună. Din acel moment și până la cele șapte titluri de campion mondial a fost „poezie”, Michael Schumacher cucerind două titluri cu Beneton și cinci cu Ferrari. În 2006, decidea să se retragă din sportul care l-a consacrat, hotărâre asupra căreia avea să revină, patru ani mai târziu, cât să evolueze trei sezoane pentru Mercedes, răstimp în care a părut că nu se mai regăsește și prinzând podiumul o singură dată. De altfel, în 2010, averea sa depășise 600 de milioane de euro.

De-a lungul întregii cariere, neamțul a avut un singur accident, în anul 1999, când a suferit o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el a părăsit pista şi a izbit puternic un zid de protecţie format din cauciucuri. Atunci, avea să stea departe de circuit 98 de zile, suficient cât să piardă șase curse. Marea tragedie a vieții sale s-a petrecut pe 29 decembrie 2013, când fostul pilot de Formula 1 a fost victima unui accident la schi, în staţiunea franceză Meribel. Deși transportat de urgență la un spital din Grenoble după ce a suferit un traumatism cranian sever şi o hemoragie cerebrală și supus mai multor intervenții chirurgicale, de atunci și până astăzi Michael Schumacher a stat doar la pat, alături de familia sa. Căci Michael Schumacher este căsătorit cu Corinna, din 1995, împreună având doi copii, pe Gina Maria, de 24 ani şi Mick, de 22 de ani. De altfel, fiul lor i-a călcat tatălui pe urme, fiind pilot de Formula 1, Mercedes anunțând că îl va avea rezervă, începând de la finele anului trecut. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net