Simona Halep a obținut o victorie rapidă cu brazilianca Beatriz Haddad Maia

Ultima actualizare:

Favorită cu numărul 14 la Australian Open, Simona Halep (30 de ani) s-a calificat, astăzi (joi, 20 ianuarie), în turul al treilea al turneului de mare șlem de la Melbourne. Românca a avut nevoit de doar 66 de minute pentru a se impune cu 6-2, 6-0 în fața braziliancei Beatriz Haddad Maia (83 WTA).

Simona Halep a obținut o nouă victorie la Australian Open 2022 (Foto: EPA-EFE)
Simona Halep a obținut o nouă victorie la Australian Open 2022 (Foto: EPA-EFE)

Disputa a fost una fără istoric. Halep a izbutit rapid să „citească” jocul adversarei sale de 1,85 metri, care a mizat pe forţă. Dovedind siguranță în lovituri, inclusiv la serviciu, Simona a obţinut o victorie rapidă.

Simona Halep își dorește să câștige turnee de mare șlem

După meci, întrebată fiind ce a mâncat de când a venit în Australia de câştigă toate meciurile, şapte până acum, Simona Halep a răspuns: "Mănânc acelaşi lucru de când am venit aici. De patru săptămâni, mănânc numai şuncă şi brânză. Și câteva ouă. A fost dificil să stau şi să aştept toată ziua, dar a fost un meci bun înaintea mea (n.r. - Medvedev - Kyrgios 7-6, 6-4, 4-6, 6-2). M-am bucurat mult de el şi, de fapt, m-a motivat să fiu concentrată şi să joc cel mai bun tenis. Am făcut un meci bun. Ea nu a jucat atât de rău, dar am fost eu foarte agresivă şi am reuşit să câştig. Cu siguranţă, acum îmi place tenisul mai mult. Am 30 de ani, joc mai relaxată. Anul trecut nu a fost uşor. Am stat 3-4 luni departe de teren, dar cred că am revenit mai puternică şi muncesc mai mult pentru a juca mai multe meciuri bune aici", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Mai apoi, întrebată dacă se poate considera pe jumătate australiancă, ţinând cont de rezultatele înregistrate în trecut şi de legătura cu antrenorul Darren Cahill, şi dacă îi place să i se pună Ozzy Simo sau Ozzy Simona, românca a răspuns: "Da, accept, puteţi să-mi spuneţia aşa. Vă mulţumesc că mă susţineţi ori de câte ori vin aici, mă simt ca acasă".

La câteva minute după partidă, Simona Halep a intrat în direct la Eurosport Întrebată de Mats Wilander dacă s-a schimbat ceva în atitudinea faţă de tenis după ce s-a măritat, Simona a răspuns: "Nu e aşa diferit. Soţul meu e cu mine aici şi mă susţine. Mă simt fericită în afara terenului şi asta mă ajută şi pe teren. De fapt, nimic nu s-a schimbat. Tenisul este prioritatea mea şi încerc să fiu cât de bună pot. Văd lucrurile diferit acum. Înainte nu era uşor. În pandemia a fost greu pentru mine cu <bulele>. Nu m-am descurcat prea bine cu ele, dar acum mă simt mult mai bine. Acum viaţa e într-un moment bun şi tot ce vine în tenis e ca şi eu mi-aş fi dorit şi acum vreau doar să mă bucur de asta. Sunt motivată, chiar mă enervez uneori pe teren, dar sunt mai calmă decât în trecut şi încerc doar să mă controlez emoţional mai bine. Prefer să câştig grand slam-uri (n.r. - decât să revină pe locul I), locul 1 este foarte departe".

În turul 3, Simona Halep o va întâlni pe Danka Kovinic (27 de ani) din Muntenegru, locul 98 WTA, care a trecut de Emma Răducanu cu 6-4, 4-6, 6-3. Cele două jucătoare s-au mai înfruntat în circuitul mondial în 2016, la București, când românca s-a impus cu 6-4, 6-2. 

Pentru calificarea în turul 3, Simona Halep va obține 221.000 de dolari australieni (140.000 de euro) şi 130 de puncte WTA. Pentru prezența în turul 2, Beatriz Haddad Maia va fi recompensată cu 154.000 de dolari australieni (97.210 euro) şi cu 70 de puncte WTA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net