Simona Halep, calificare spectaculoasă în semifinale la Indian Wells

Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în carieră în semifinalele turneului de la Indian Wells. În sferturi, românca a învins-o clar, scor 6-1, 6-1, pe croata Petra Martic.

Simona Halep în acțiune la Indian Wells (FOTO: EPA)
Simona Halep în acțiune la Indian Wells (FOTO: EPA)

Cap de serie numărul 24, Simona Halep a avut nevoie de doar 53 de minute de joc pentru a o învinge pe Martic, care a fost de nerecunoscut în acest meci. Nu e mai puțin adevărat că Martic a intrat pe teren cu un bandaj mare la coapsa dreaptă, ceea ce poate constitui o explicație a jocului ei foarte slab. Românca a obținut cea mai ușoară victorie din acest an într-un moment foarte important, chiar în meciul care o putea readuce în Top 20 mondial. Ea va ocupa de luni cel puțin poziția a 19-a în ierarhie, indiferent de ce se va întâmpla în semifinala de vineri, așa că are toate motivele să fie fericită.

Iga Swiatek, adversara Simonei Halep în semifinale la Indian Wells

Următoarea adversară a Simonei va fi poloneza Iga Swiatek, a patra jucătoare a lumii și cap de serie 3 la Indian Wells. Aceasta a spulberat-o în semifinale, scor 6-1, 6-0, pe americanca Madison Keys, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 25. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar Halep conduce cu 2-1 la ”general”. Ultima partidă, dispută anul trecut la Australian Open, în optimi, a fost câștigată de Simona, care s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-4 și și-a luat revanșa după eliminarea de la Roland Garros, din 2020, acolo unde Swiatek o învinsese cu 6-1, 6-2, tot în optimi. Poloneza avea, de altfel, să cucerească trofeul.

Pentru Simona, aceasta e a patra calificare în semifinalele turneului disputat în deșertul californian. Ea a cucerit trofeul în 2015 și s-a oprit în penultimul act în 2014 și în 2018.

Simona Halep: ”Am jucat cel mai bun tenis din acest an”

La finalul partidei câștigate în fața Petrei Martic, Halep a declarat: „A fost un meci grozav, simt că am jucat cel mai bun tenis din acest an, ceea ce mă face super-fericită, pentru că ştiam că o să fie un meci greu împotriva ei. În 2018 a fost un joc mai lung, a fost mult mai dificil, dar astăzi m-am simţit grozav, am fost într-o misiune, am vrut să fiu concentrată pe ceea ce am de făcut şi am reuşit destul de bine. (Când intru pe teren îmi spun că returul trebuie să fie puternic, pentru că ea are un serviciu imens, cu kick, iar la înălţimea mea nu este simplu să returnez, dar am reuşit destul de bine azi. M-am antrenat un pic la retur, ieri şi în această dimineaţă şi totul a mers foarte bine. E întotdeauna o plăcere să vin şi să joc aici”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net