Simona Halep, spaima româncelor: a câștigat ultimele 16 meciuri cu ele

Începută în 2011, supremația Simonei Halep asupra româncelor a continuat și la Indian Wells, unde fostul lider mondial nu a avut nici o emoție contra Soranei Cîrstea, în optimile de finală.

Simona Halep e în sferturi la Indian Wells (FOTO: EPA)
Simona Halep e în sferturi la Indian Wells (FOTO: EPA)

Halep s-a impus cu scorul de 6-1, 6-4, în 82 de minute, reușind să anihileze pretențiile la ocuparea fotoliului de lider între românce pe care le ridica Sorana. Dacă s-ar fi impus, târgovișteanca ar fi depășit-o pe Simona în clasamentul mondial. Așa, va rămâne doar pe locul 26, în timp ce rivala ei va ocupa în cel mai rău caz poziția a 22-a.

Doar trei românce i-au luat câte un set

De fapt, victoria obținută marți seară de Halep este doar o continuare a supremației în fața româncelor pe care o etalează de 11 ani încoace, de când câștigă absolut toate meciurile pe care le dispută contra compatrioatelor ei. De atunci și până acum, fostul lider mondial a jucat de 16 ori contra unor românce, doar de trei ori, contra Irinei Begu, Mihaelei Buzărnescu și Alexandrei Cadanțu-Ignatik pierzând câte un set. Irina a reușit, la Madrid, în 2016, să i-l ia la zero, dar asta nu a ajutat-o prea mult... Halep a mai jucat cu Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian și Monica Niculescu. Dintre românce, Begu, care a devenit între timp una dintre cele mai bune prietene ale Simonei, i-a fost adversară de nu mai puțin de cinci ori în ultimii 11 ani. Interesant este că ultima înfrângere suferită de Simona în fața compatrioatelor ei datează din 2010, când tocmai Sorana Cîrstea a izbutit să o învingă.

În sferturile de finală de la Indian Wells, Simona Halep va juca în noapte de miercuri spre joi, de la ora 00.10, împotriva croatei Petra Martic, ocupanta locului 79 WTA. Aceasta a învins-o cu scorul de 7-6, 6-4, pe rusoaica Liudmila Samsonova, cap de serie 28, după un meci de o oră şi 54 de minute. Halep conduce cu 2-1 în întâlnirile directe cu Martic, pe care a învins-o în 2018 tot în sferturile de la Indian Wells. Partida a avut loc aseară, după închiderea ediției, iar cu o victorie Simona ar reintra în Top 20 mondial de luni.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net