Simona Halep: ”Credeam că am încheiat-o cu tenisul”

Ultima actualizare:

Cu câteva zile înainte de a reveni la Wimbledon, acolo unde a cucerit titlul în 2019, Simona Halep (18 WTA) a prefațat cel de-al treilea său turneu de Grand Slam al anului pentru „The Guardian”. Meciul cu Muchova, de marți, va reprezenta prima ei partidă pe iarba londoneză de la succesul istoric din urmă cu trei ani.

Simona Halep (FOTO: EPA)
Simona Halep (FOTO: EPA)

Într-un sport aflat sub semnul incertitudinii, în care oricine poate învinge pe oricine, Simona Halep a fost o prezență constantă în vârful tenisului feminin. Ea a ajuns în top 10 la vârsta de 22 de ani în 2014 și a rămas timp de șapte ani și jumătate. În acele sezoane, Halep și-a construit o carieră strălucită: două titluri de Grand Slam, 23 de titluri WTA în total, 64 de săptămâni fiind numărul 1 mondial”, o portretizează ziarul citat pe Simona Halep.

Doar că provocările nu au lipsit din cariera ei, iar greutățile nu au întârziat să apară, anul trecut fiind cel mai dificil pentru româncă. „A fost cel mai greu an din viața mea. Am avut o accidentare, pe care nu am știut cum să o gestionez. A fost cea mai mare din viața mea și mi-a venit foarte greu. Am ratat două Grand Slam-uri. Am fost departe de teren patru luni. Nu a fost deloc ușor să rezist. Nu știam dacă mai pot reveni”, povestește jucătoarea în vârstă de 30 de ani, despre sezonul trecut. Concret, în 2021, în timpul turneului de la Roma, Simona Halep a suferit o ruptură musculară la gamba și asta „a costat-o” absența de la Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice, dar mai ales o ieșire din ritm.

Iar începutul anului 2022 nu a fost nici el deloc încurajator. Îndoielile s-au întețit și ideea de retragere i-a apărut tot mai des în minte. „După ce am jucat bine în Australia, am pierdut la Doha și am căzut iar. Chiar le-am spus celor din familie și apropiaților că cel mai probabil am încheiat-o cu tenisul, pentru că am simțit că nu mai am nicio putere să lupt cu ceea ce mi se întâmplă”, mai spune fostul lider mondial.

Nici anii anteriori nu au fost lipsiți de obstacole, perioada dintre anii 2014 și 2017 fiind una care a pus-o la încercare, forțând-o să-și depășească limitele: „Tot ce am avut a fost de la părinții mei! Deci nu a fost ușor. Nu este ușor când joci cu această presiune, pentru că sunt banii familiei tale! Dar acum sunt mulțumită că am reușit împreună. Am fost aproape de fiecare dată și mi-am dorit foarte mult să câștig la Roland Garros. Am fost în depresie după ce am pierdut!”.

Simona Halep a avut, însă, doar cuvinte de laudă despre antrenorul său, Patrick Mouratoglou, cu care face echipă din această primăvară. „În fiecare zi a vieții mele cred în ceea ce fac. Și el la fel. Mi-a dat acea încredere că încă pot fi în topul tenisului mondial. Dar asta nu înseamnă neapărat că se va întâmpla. Înseamnă că îmi dau șansa să fac totul cât mai bine, să fiu cea mai bună versiune a mea. Apoi, vom vedea, sunt împăcată orice ar fi, dar sunt foarte motivată”, a completat jucătoarea de tenis.

Programul româncelor la Wimbledon

Luni

15.00 Sorana Cîrstea (32 WTA) - Aleksandra Krunić (Serbia, 107)

18.30 Irina Begu (43) - Ekaterine Gorgodze (Georgia, 114)

MÂINE

Irina Bara (122) - Chloé Paquet (Franţa, 106)

Ana Bogdan (111) - Daiana Iastremska (Ucraina, 74)

Mihaela Buzărnescu (127) - Nastasja Schunk (Germania, 154)

Gabriela Ruse (54) - Coco Gauff (12)

Simona Halep (18) - Karolína Muchová (Cehia, 81)

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net