Simona Halep, debut ca din pușcă în prima victorie pe iarbă după trei ani

Ultima actualizare:

Simona Halep, ocupanta locului 20 mondial și cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul secund al turneului de la Birmingham după o victorie lejeră în fața unei jucătoare venite din calificări. 

Simona Halep la Birmingham (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep la Birmingham (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

Simona Halep, locul 20 WTA şi favorită 2 a turneului, a învins-o pe sportiva ucraineană Lesia Tsurenko, numărul 116 WTA, scor 6-1, 6-4, şi s-a calificat în turul doi al turneului de categorie WTA 250 de la Birmingham. La finalul partidei, Simona Halep a declarat că se bucură că a câştigat primul meci pe iarbă după trei ani şi speră să obţină cât mai multe victorii înainte de Wimbledon. "Mă bucur că am reuşit să câştig. Au fost trei ani de când nu am jucat pe iarbă. Mi-am dorit să joc cât mai multe meciuri înainte de Wimbledon. Sper să mă susţină lumea chiar dacă în meciul viitor joc cu britanica Harriet Dart", a spus Halep la finalul meciului.

Următoarea adversară a Simonei va fi, miercuri, reprezentanta gazdelor, Harriet Dart, ocupanta locului 100 în lume. Va fi a doua întâlnire dintre cele două jucătoare după cea de la Australian Open 2020, când s-a impus Halep. 

Pe tabloul principal de la Birmingham se mai află două jucătoare din România: Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse. Sorana, numărul 34 mondial şi cap de serie 6, va juca împotriva americancei Shelby Rogers, locul 42 WTA.

Gabriela Ruse (53 WTA) a trecut tot luni, în runda inaugurală, cu scorul de 7-6, 7-6 de sportiva din China Qiang Wang (146 WTA).

La turneul de la Wimbledon vom avea 7 românce

Turneul de la Birmingham este unul pregătitor pentru Wimbledon, cel mai important turneu pe iarbă al sezonului. Acolo avem un număr record de jucătoare admise pe tabloul principal: 7. Alături de Simona Halep, Sorana Cîrstea și Gabriela Ruse mai sunt Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu. Aceasta din urmă a prins ultimul loc calificant, după retragerea în ultimul moment a unei jucătoare, dar și după excluderea din turneu a sportivelor din Rusia și din Belarus, o decizie îndelung comentată de comunitatea internațională a tenisului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net