Simona Halep a urcat pe locul 3 în topul câștigurilor din tenis

Ultima actualizare:

Simona Halep s-a reinventat sub bagheta antrenorului francez Patrick Mouratoglou, iar jocul foarte bun i-a adus, pe lângă calificarea în sferturile de finală de la Madrid, și un loc pe podiumul legendelor tenisului.

Simona Halep scrie pagini de istorie (FOTO: EPA)
Simona Halep scrie pagini de istorie (FOTO: EPA)

Cu suma asigurată prin calificarea în sferturile turneului spaniol, 169.650 de dolari, Simona a ajuns la un total de 38.802.170 dolari, urcând pe locul al treilea în clasamentul all-time al banilor câștigați în carieră de jucătoarele de tenis! Ea a depășit-o pe legenda tenisului Maria Sharapova și se află în ierarhie după alte două nume imense ale acestui sport: Serena Williams și Venus Williams. Lider în această ierarhie care arată, până la urmă, cât de constante la nivel înalt au fost jucătoarele de-a lungul carierei, este Serena, care are un total incredibil, de 94.518.971 dolari! A doua este sora sa mai mare, Venus, care a strâns exclusiv din tenis suma de 42.280.540 dolari. Cum americanca e pe final de carieră, nu e exclus ca Halep, dacă va continua să joace la nivel înalt încă doi ani, să ajungă să o depășească și pe aceasta. Prima jucătoare activă din această ierarhie după Simona este Victoria Azarenka. Belarusa ocupă poziția a șasea, cu 34.150.324 dolari.

Simona Halep va juca în sferturi la Madrid cu Ons Jabeur

Calificarea în sferturi a venit după un meci complicat, dar terminat cu bine pentru Simona Halep, câștigat cu 6-4, 6-4 în fața americancei Cori Gauff. ”Cred că am jucat exact ceea ce trebuia. În setul al doilea, ea a schimbat ceva, a fost mai agresivă şi nu a fost uşor să-mi adaptez jocul, dar în final am reuşit să o împing în spatele terenului şi am făcut ceea ce am vrut să fac. Am jucat de câteva ori cu ea şi am ştiut la ce să mă aştept. Am fost un pic mai puternică, azi. E un an diferit, totul e diferit, încerc doar să mă concentrez pe fiecare meci pe care îl joc şi să cred în şansa mea. Am amintiri grozave de aici, dar finala e foarte departe. Încerc doar să joc cel mai bun tenis al meu, în turul următor”, a declarat Simona Halep, la interviul acordat pe teren, după meci.

În sferturile de finală, azi, după ora 13.00, românca o va întâlni pe tunisianca Ons Jabeur, ocupanta locului 10 în clasamentul mondial. Învingătoarea acestui meci va juca în semifinale împotriva câștigătoarei partidei dintre Amanda Anisimova și Ekaterina Alexandrova.

Clasamentul banilor all-time

Jucătoare      Sumă totală

1. Serena Williams      94.518.971

2. Venus Williams       42.280.540

3. Simona Halep  38.802.170

4. Maria Sharapova    38.777.962

5. Caroline Wozniacki 35.233.415

6. Victoria Azarenka   34.150.324

Notă: toate sumele sunt în dolari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net