Continuă cursa spre titlu: Simona Halep s-a calificat în sferturi la Madrid

Ultima actualizare:

Simona Halep a obținut o calificare spectaculoasă în sferturile de finală ale turneului de la Madrid.

Simona Halep a cucerit de două ori titlul la Madrid (FOTO: EPA)
Simona Halep a cucerit de două ori titlul la Madrid (FOTO: EPA)

Românca a învins-o cu scorul de 6-4, 6-4 pe americanca Cori Gauff, după o revenire fabuloasă în setul secund. Atunci, adversara ei a condus cu 4-1, dar românca s-a enervat puțin - dar nu ca pe vremuri - și a reușit să întoarcă spectaculos rezultatul final. Ea s-a impus la capătul unui meci care a durat o oră și 20 de minute și care i-a asigurat nu doar calificarea în antepenultimul act, ci și urcarea pe locul trei în clasamentul all-time al câștigurilor din WTA, după surorile Williams. Românca are acum aproape 39 de milioane de dolari câştigaţi în carieră şi numai surorile Williams, Serena (94.518.971 de dolari) şi Venus (42.280.540 de dolari) au mai mult decât ea.

Va juca în sferturile de finală la Madrid cu Ons Jabeur

În sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva tunisiencei Ons Jabeur, ocupanta locului 10 mondial și cap de serie numărul 8. Aceasta a învins-o cu scorul de 6-2, 3-6, 6-2 pe elvețianca Belinda Bencic, a 11-a favorită a turneului. Până acum, cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori, tenismena noastră conducând cu scorul general de 2-1. Aceasta va fi, însă, prima partidă pe zgură dintre ele. Jabeur sper ca la meciul cu românca să aibă de partea ei și sprijinul fanilor locali, pentru că ea ar putea să răzbune eliminarea celei mai bune jucătoare iberice, Paula Badosa: ”Vreau să vă reamintesc că Simona a câștigat împotriva Paulei Badosa, care este din Spania, așa că dacă o voi întâlni pe Simona trebuie să mă susțineți pe mine”, a declarat tunisianca la Madrid.

Pentru Simona Halep, aceasta este prima competiție pe care o dispută sub îndrumarea antrenorului francez Patrick Mouratoglou. Și, până acum, rezultatele sunt foarte bune, nu doar calificarea în sferturile turneului spaniol, ci și agresivitatea crescută din jocul ei fiind o dovadă a faptului că a luat o decizie foarte bună.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net