Simona Halep, victorie categorică în fața numărului 2 mondial la Madrid

Ultima actualizare:

Simona Halep a obținut cea mai importantă victorie din 2022 chiar în fața celei de-a doua jucătoare a lumii. Românca s-a calificat en-fanfare în optimile de finală ale turneului de la Madrid. 

Simona Halep și explozia de bucurie de după victoria cu Badosa, de la Madrid (FOTO: EPA)
Simona Halep și explozia de bucurie de după victoria cu Badosa, de la Madrid (FOTO: EPA)

Pentru Simona Halep, tragerea la sorți de la Madrid nu părea deloc una favorabilă. Nici nu avea cum să fie, având în vedere că în turul secund ea urma să o întâlnească pe a doua jucătoare a lumii, spaniola Paula Badosa. Numai că recenta colaborare cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou a făcut-o pe jucătoarea noastră să se reinventeze, astfel că pe zgura din capitala Spaniei am văzut o sportivă transformată. Mult mai agresivă, mult mai hotărâtă și parcă intrată pe teren cu superioritatea pozitivă a celei care știe că este stăpâna zgurei. Drept urmare, pe teren a avut loc un adevărat măcel - în termeni sportivi, desigur. Halep s-a impus cu 6-3, 6-1, dar chiar dacă scorul poate părea sever, ceea ce s-a întâmplat de fapt pe zgură a fost mai teribil decât atât. De la 3-3 în primul set, constănțeanca nu a mai cedat decât un singur game până la finalul meciului, obținând o calificare excepțională prin calitatea jocului. 

Simona Halep e una dintre favoritele de la Roland Garros

Fără a părea mai optimiști decât este cazul, cred că putem afirma că în acest moment Halep este una dintre primele două favorite la cucerirea titlului la Roland Garros, turneu care începe peste o lună și reprezintă cel mai important turneu pe zgură din sezonul tenisistic. 

Mă simt minunat la Madrid, am jucat un tenis foarte bun. Și Paula e foarte bună, dar am crezut în șansa mea și am dat tot ce am avut mai bun, până la final. Le mulțumesc fanilor, m-au susținut și mă susțin mereu, e o atmosferă specială, aici, la Madrid. E o plăcere și o onoare să lucrez cu Patrick, lucrăm din greu, am jucat foarte bine în aceste două partide. Nu mă gândesc că sunt favorită, sunt concentrată doar pe următorul joc și vreau să fiu mai bună și mai puternică”, a declarat Simona Halep după terminarea meciului conform gsp.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net