Simona Halep debutează joi în sezonul de zgură. De la ce oră va juca la Madrid

Ultima actualizare:

Simona Halep va juca joi, la Madrid, primul meci din sezonul de zgură al acestui an. Ea nu va fi singura româncă pe care o vom urmări. Sorana Cîrstea și Irina Begu au, de asemenea, programate meciuri. 

Simona Halep (FOTO: EPA_
Simona Halep (FOTO: EPA_

Prima va juca Sorana Cîrstea, locul 27 WTA, împotriva spaniolei Nuria Parrizas Diaz (52 WTA), pe arena Manolo Santana, de la ora 12.00. 

Acest meci va fi urmat de confruntarea dintre Simona Halep, locul 21 WTA, şi sportiva chineză Shuai Zhang (40 WTA).

Irina Begu, locul 62 WTA, va juca în al doilea meci de pe terenul 3, aproximativ de la ora 13.30, cu sportiva elveţiană Belinda Bencic, locul 13 WTA şi favorită 11. Irina a ajuns pe tabloul principal după ce a trecut de filtrul calificărilor.

Pentru Simona Halep acesta va fi primul meci de la începerea mult mediatizatei colaborări cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou. Ajunsă acum pe locul 21 în clasamentul mondial, ea trecea printr-un vid de formă și de imagine. Cu forma vom vedea ce a rezolvat cu Mouratoglou, dar imaginea sigur i-a explodat, pentru că a început să dea interviuri foarte dese site-urilor care sunt apropiate de academia tehnicianului din Hexagon. 

Simona Halep a vrut să se retragă anul trecut

Ultimele declarații au fost consemnate chiar miercuri, pentru tennismajors.com, cu care a mai vorbit de câteva ori în ultima perioadă. Ea a recunoscut că a fost pe punctul de a se retrage din activitate în 2021, după accidentarea din cauza căreia a lipsit de pe teren câteva luni. Halep a spus că s-a gândit că se va retrage la 30 de ani, dar după vizita sa la Academia Patrick Mouratoglou şi angajarea francezului ca antrenorul său acum este din nou motivată şi vrea să mai câştige trofee.

Am crezut la 30 de ani că termin şi am fost aproape de asta în acest an. De fapt şi anul trecut, după accidentare. La începutul anului 2022 eram un pic mai bine, dar încă nu eram prea încrezătoare, aşa că m-am gândit că ar putea fi ultima perioadă în care pot juca tenis. Însă apoi am descoperit această academie, am descoperit ceva, motivaţia a revenit. Văzându-i pe copii aici făcând tot ce este posibil ca să fie în top, mi-am revenit. Aveam nevoie de asta, să văd asta la alţi oameni, la copii”, a afirmat Simona Halep în acel interviu.

Ea a menţionat că accidentarea din 2021 i-a afectat puternic încrederea de sine. “Nu credeam că voi reveni la acelaşi nivel după accidentare, pentru că lipsiseam patru luni. Am avut mari probleme anul trecut. În plus, m-am gândit că 30 de ani este o vârstă bună pentru retragere. Mi-ar plăcea mult să am copii, dar ei mai pot aştepta puţin, pentru că am această plăcere la care nu vreau să renunţ”, a adăugat fostul lider mondial.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net