Tom Brady, a doua retragere definitivă. După prima l-a lăsat nevasta

Tom Brady, cel mai valoros și mai mediatizat jucător de fotbal american din istoria acestui sport, se retrage din sport. E a doua oară când o face ”definitiv”, dar de data aceasta nu ar mai fi cale de întoarcere.

Tom Brady este o legendă a fotbalului american (FOTO: EPA)
Tom Brady este o legendă a fotbalului american (FOTO: EPA)

În vârstă de 45 de ani, Tom Brady, care a devenit primul ”quarterback” (conducător de joc) ce a depăşit bariera de 100.000 de yarzi din pase în Liga profesionistă de fotbal american (NFL), a anunţat miercuri că îşi încheie activitatea competiţională. Brady a spus la fel şi anul trecut, însă ulterior s-a răzgândit. “Mă retrag. Definitiv. Ştiu că data trecută procesul a fost destul de sonor, aşa că în această dimineaţă, când m-am trezit, m-am gândit doar să apăs pe butonul de înregistrare şi să vă anunţ. Nu o voi lungi prea mult. Ai parte de o singură încercare de retragere superemoţionantă, iar eu am folosit-o pe a mea anul trecut, aşa că vă mulţumesc mult fiecăruia pentru susţinere”, a spus Brady într-un mesaj video postat pe Instagram.

Celebrul jucător şi-a început cariera în NFL în anul 2000 şi a evoluat timp de 20 de sezoane la New England Patriots, după care a continuat cariera încă trei campionate şi la Tampa Bay Buccaneers. El are un palmares absolut uluitor, care include şapte trofee Super Bowl, cinci titluri de MVP al Super Bowl şi trei tituri de MVP al NFL.

Tom Brady, care are în palmares şapte victorii în Super Bowl, domina deja cu autoritate clasamentul pasatorilor din Liga nord-americană, în care este urmat la mare distanţă de Drew Brees, fostul "quarterback" al echipei New Orleans Saints, retras din activitate în urmă cu doi ani, cu un total de 82.724 de yarzi.

După ce a renunțat la prima retragere, soția, Gisele Bundchen, a divorțat

Culmea e că Brady şi-a mai anunţat retragerea și în urmă cu un an, însă atunci a revenit după 40 de zile, spunând că încă mai are de rezolvat unele lucruri. Numai că revenirea lui în activitate s-a soldat atunci cu un divorț răsunător, în octombrie 2022. Atunci, Brady și supermodelul brazilian Gisele Bundchen au divorţat după 13 ani de căsnicie. Motivul pentru care soția sa a intentat divorțul a fost tocmai faptul că Tom a revenit în activitate, punându-se în pericol și nedorind să stea alături de ea și copii, deși le promisese acest lucru. 

În ultimele zile, eu şi soţia mea am finalizat divorţul nostru, după 13 ani de căsnicie. Am luat această decizie amiabil şi cu recunoştinţă pentru timpul petrecut împreună. Suntem binecuvântaţi cu copii frumoşi şi minunaţi, care vor fi în continuare centrul universului nostru în toate modurile. Vom continua să muncim împreună ca părinţi pentru a ne asigura mereu să ei primesc iubirea şi atenţia pe care le merită”, a anunțt atunci sportivul pe Instagram.

Tom si Gisele, cand erau fericiți împreună (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Tom si Gisele, cand erau fericiți împreună (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

El a precizat că decizia de divorţ s-a luat după ce el şi Gisele Bundchen au reflectat mult. “Bineînţeles, este dureros şi dificil, aşa cum este pentru mulţi oameni care trec prin aceeaşi situaţie în fiecare zi în lume. Ne dorim reciproc doar bine în următoarele capitole din viaţă. Şi vă cerem cu respect să ne respectaţi intimitatea”, a adăugat Brady.

El și Gisele Bundchen (42 de ani) erau căsătoriţi din februarie 2009 şi au împreună doi copii: Benjamin Rein (născut în decembrie 2009) şi Vivian Lake (născută în decembrie 2012). Brady mai are un fiu, John (născut în 2007), din relaţia cu Bridget Moynahan.

image
image
image
image
image
image
Halep jpg
Mikael Ymer, Getty jpg
Mirel Radoi, EPA jpg
Sepsi OSK Sfantu Ghoerghe, Sportpictures jpg
halep jpg
Diego Maradona, Getty Images jpg