Un fost participant în Turul Franţei a căzut în prăpastie lângă Tuşnad

Manager al echipei germane Corratec, Bernd Bilal a descris pentru "Adevărul" cele întâmplate în a doua etapă, de vineri, a cursei care figurează în calendarul Uniunii Internaţionale de Ciclism (UCI): "Sven a căzut într-o râpă destul de adâncă. A fost transportat cu ambulanţa la un spital din Miercurea Ciuc, unde a fost operat. Am discutat cu medicul. Operaţia a decurs bine, însă îi lipseşte o bucată din cot. El a plecat tare în etapă. Îşi dorea să câştige. A mers şi cu viteză mare, însă şi drumurile sunt foarte proaste. Sunt multe gropi. Şi unele foarte mari. În plus, nu sunt marcate. La 25 de kilometri după start a fost o căţărare, iar pe coborâre Sven s-a dezechilibrat şi s-a dus direct în prăpastie".Fostul preşedinte şi secretar general al FR de Ciclism a menţionat că Sven Krauss, care a participat şi în Turul Franţei, cu echipa Gerolsteiner, va rămâne la spital până luni, când va fi transportat la Bucureşti, iar apoi în Germania.

Bernd Bilal s-a referit şi la accidentul suferit de ucraineanul Vitali Popkov, suferit chiar pe linia de sosire. "Au mai fost busculade şi pe traseu. Când s-a produs accidentul lui Popkov eram la spital. El era liderul cursei. S-a dezechilibrat şi a căzut. Am înţeles că s-a lovit la coloana vertebrală. L-am văzut la spital, pe o targă. Apoi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean din Tg. Mureş. Nu înţeleg de ce nu s-a folosit un elicopter". Contactaţi, cei de la SMURD Tg. Mureş au precizat că nu au fost solicitaţi. Şi că, oricum, chiar dacă s-ar fi întâmplat asta nu ar fi avut cum să intervină, elicopterul lor fiind în revizie.

Fostul campion român s-a declarat nemulţumit şi de organizarea Turului "Ţinutului secuiesc". "Deşi era prevăzut lângă fabrica de apă minerală din Tuşnad, startul s-a dat din câmp. Sportivii au stat o oră şi jumătate în soare. În plus, doi sportivi de-ai mei, care au spart, au fost amendaţi deşi regulamentul nu interzice ca ei să fie duşi înapoi în pluton".

Aflat la ediţia cu numărul 3, Turul "Ţinutului secuiesc" se va încheia duminică. Iată programul următoarelor etape:Sâmbătă, 24 iulieEtapa a III-a (192 km) - start la ora 9.45Duminică, 25 iulieEtapa a IV-a (contratimp individual, 14 km) - start la ora 10.45Etapa a V-a (circuit, 93,5 km) - start la ora 18.00

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
Terminator jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
Gabriela Ruse, Getty jpg
Romania, Sportpictures jpg
Maria Boldor, Sportpictures jpg
Mike Tyson, Getty jpg
Handbal, Getty jpg
Rashford, Getty jpg