Una rece, alta caldă: Ana Bogdan urcă 33 de locuri, după finala pierdută

Chiar dacă a pierdut prima finală WTA din cariera sa, la Varșovia, după ce a fost învinsă, duminică, de sportiva franceză Caroline Garcia (32 WTA), Ana Bogdan merge înainte.

Ana Bogdan urcă simțitor în clasamentul WTA (FOTO: EPA)
Ana Bogdan urcă simțitor în clasamentul WTA (FOTO: EPA)

Grație parcursului până în ultimul act de la competiția poloneză, urcă 33 de poziții în ierarhia mondială a tenisului feminin, ocupând acum locul 75 WTA. Franțuzoaica a cucerit trofeul după o partidă care a durat o oră și 22 de minute și pe care a câștigat-o în două seturi, 6-4, 6-1.

„Aș vrea să o felicit pe Caro, ai fost minunată întreaga săptămână. Ați făcut o treabă formidabilă. Îți urez tot binele din lume pe viitor. Mulțumesc echipei mele și tuturor celor care m-ați urmărit de acasă. Spectatorilor vreau să le spun că m-au făcut fericită în această săptămână și sper să continui în acest mod și să obțin rezultate și mai mari”, a declarat Ana Bogdan, urmată de aplauzele celor prezenți. „De asta jucăm tenis, abia aștept să vă revăd anul viitor”, a mai adăugat românca.

Simona Halep debutează la Washington 

Cel mai bine clasată jucătoare din România în tenisul mondial rămâne Simona Halep, 16 WTA, care este angrenată în turneul de la Washington, acolo unde are un duel cu jucătoarea spaniolă Cristina Bucșa (123 WTA), născută în Republica Moldova.

Simona Halep joacă în primul tur la Washington (FOTO: EPA)
Simona Halep joacă în primul tur la Washington (FOTO: EPA)

În vârstă de 24 de ani, jucătoarea stabilită în Peninsula Iberică trece prin cea mai bună perioadă a carierei sale, săptămâna trecută atingând vârful său de până acum – clasarea pe locul 120 în ierarhia mondială a tenisului feminin. Cristina Bucșa, care le are drept modele pe fostele lidere mondiale americanca Serena Williams și belgianca Kim Clijsters, a reușit să se califice în primul tur de la trei Grand Slam-uri, până acum, - US Open, Australian Open și Roland Garros. Meciul dintre Simona Halep și Cristina Bucșa contează pentru turul inaugural și se dispută, astăzi, nu mai devreme de ora 19. Partida poate fi vizionată pe DigiSport 4.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net