Vali Tomescu pregăteşte campionii străinilor

Diţă se pregăteşte  de cursa de la Portsmouth
Diţă se pregăteşte de cursa de la Portsmouth

Cea mai în vârstă campioană olimpică la maraton şi cel mai tânăr antrenor al acesteiea, Constantina Diţă şi Vali Tomescu (32 de ani) intraţi în Cartea Recordurilor, au ajuns la un acord şi s-au despărţit şi profesional în primăvara acestui an.

În timp ce campioana olimpică, acum în vârstă de 40 de ani, se antrenează singură pentru următorul concurs, cel de la Portsmouth (Anglia- 24 octombrie), Vali Tomescu a fost chemat pentru a antrena elevii Universităţii Louisiana din din oraşul Lafayette (SUA), fiind numit antrenor principal, pentru cross country, şi antrenor secund, pentru probele de pistă.

„Am trimis o hârtie Federaţiei Române de Atletism prin care mi-am anunţat încetarea colabărării cu Constantina Diţă, iar de câteva luni, am început să lucrez la această Universitate. Am o clasă de 20 de studenţi din toată lumea veniţi pe burse. Aş vrea să aduc în viitorul apropiat şi nişte români. Începutul a fost mai greu pentru că nu erau obişnuiţi cu metodele mele. La ora 5.45 a.m. trebuie să fie prezenţi la start pentru a alerga 5 kilometri. Li s-a părut enorm la început. Apoi au şcoală şi din nou antrenamente", povesteşte cel mai tânăr antrenor al unei campioane olimpice.

După un mariaj de zece ani, Valeriu Tomescu şi Constantina Diţă au divorţat în 2008. Antrenorul şi-a găsit o nouă iubire. Este tot româncă, dar nu stabilită în SUA, şi o cheamă Alexandra

simeon stalpnicul png

Însă, strategia sa avea să dea roade în cel mai scurt timp. Luna trecută, Vali Tomescu a debutat cu dreptul, împreună cu echipa de atletism a universităţii în campionatul zonal Sunbelt Conference.

Am ocupat locul 2, la individual, prin Paula Parker, care a devenit, într-un fel, vedeta noastră, şi tot un loc 2, pe echipe, la băieţi şi la fete. Practic, am câştigat 3 medalii de argint, de la primul concurs", ne-a spus Valeriu Tomescu.

Diţă se pregăteşte de cursa de la Portsmouth


    Diţă se pregăteşte  de cursa de la Portsmouth
Diţă se pregăteşte de cursa de la Portsmouth

Campioana olimpică en-titre la maraton, Constantina Diţă, va alerga următoarea cursă la Portsmouth (Anglia), la 24 octombrie. Invitată specială a evenimentului, Puşa va participa la proba de 10 mile (aproape 17 km). La evenimentul sportiv vor lua parte 23.000 de atleţi profesionişti şi amatori.

FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
mihai bendeac jpg
Cutremur la granița Turciei cu Siria 6 februarie 2023 Foto AFP
alexandra dinub jpg
cub toma caragiu png
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
calendar ortodox 2021 6 februarie sfintii cuviosi varsanufie cel mare si ioan profetul doxologia jpeg
image
image
image
image
image
image
Hagi, Getty jpg
SITE Rapid (Sportpictures) jpg
Cupa Davis, Facebook jpg
Dan Petrescu, Sportpictures jpg
CR7 jpg
Simona Halep, Getty jpg