Veste șoc înainte de Crăciun: Lewis Hamilton vrea să se retragă

Când toată lumea se pregătea de Crăciun, a venit o veste bombă din lumea Formulei 1: britanicul Lewis Hamilton se gândește la retragere. El e dezamăgit de modul în care oficialii ”Marelui Circ” l-au făcut campion mondial pe Max Verstappen.

Lewis Hamilton are 7 titluri de campion mondial (FOTO: EPA)
Lewis Hamilton are 7 titluri de campion mondial (FOTO: EPA)

Vestea a fost dată de Bernie Ecclestone, fostul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1. "Acum câteva zzile am vorbit cu tatăl lui Lewis Hamilton, Anthony, şi mi-am dat seama imediat că nu voia să vorbească despre viitorul fiului său, aşa că am discutat despre afaceri... Cred că se retrage, că nu va mai concura anul viitor. Dezamăgirea sa la Abu Dabi a fost prea mare şi îl înţeleg. Anul trecut l-a egalat pe Michael Schumacher la şapte tiluri şi este momentul perfect ca să-şi îndeplinească visul şi să devine un afacerist în domeniul modei", a spus Bernie Ecclestone pentru cotidianul elveţian ”Blick”.

Max Verstappen a cucerit titlul după o cursă controversată

În ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 din acest an s-a petrecut unul dintre cele mai controversate momente din istoria ”Marelui Circ”. 

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, a XXII-a etapă, ultima, a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Max Verstappen a câștigat primul titlu din carieră (FOTO: EPA)
Max Verstappen a câștigat primul titlu din carieră (FOTO: EPA)

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului.

Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis ca monoposturile întârziate să rămână pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a "pulverizat" avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în "coaste" pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi "încălţase" cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i "sufle" titlul mondial spre dezamăgirea tuturor fanilor care mai credeau în corectitudinea acestui sport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net