Veste uriașă în lumea handbalului: România, printre gazdele EURO2026

România a primit o veste importantă, fiind aleasă să fie una dintre gazdele Campionatului European de handbal feminin, programat în anul 2026. Hotărârea a fost făcută publică de Comitetul Executiv al Federaţiei Europene de Handbal, joi, care a decis să aloce organizarea competiției către Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Turcia, într-o mişcare menită să ducă handbalul feminin de top pe cât mai multe pieţe europene posibil. EURO 2026 este programat pentru perioada 3-20 decembrie 2026 și va fi cel de-al doilea Campionat European de handbal feminin la care vor participa 24 de echipe.

România va fi zo-gazda EURO2026 la handbal feminin (FOTO: Sportpictures)
România va fi zo-gazda EURO2026 la handbal feminin (FOTO: Sportpictures)

Candidaturile au fost depuse în toamna anului 2023, când s-au înscris Turcia, făcând „front comun” Cehia și Polonia, precum şi România și Slovacia. Lunile următoare au fost făcute evaluări ale diferitelor oferte, analize ale situaţiei TV şi posibilelor audienţe, dar consultări cu federaţiile interesate de găzduirea campionatului și vizite iniţiale la faţa locului.

Care sunt orașele ce vor găzdui meciurile

În cele din urmă, grație posibilității de a promova şi mai mult handbalul în cele cinci ţări, federaţiile au fost de acord să organizeze împreună EURO2026 la handbal feminin, decizie care a fost confirmată oficial.
Runda preliminară se va desfăşura cu câte o grupă în fiecare dintre următoarele oraşe: Oradea, Cluj-Napoca, Antalya, Brno, Katowice şi Bratislava. Grupele principale vor evolua la Cluj-Napoca şi Katowice. Oraşul polonez Katowice, care a fost deja gazdă în cadrul EHF EURO 2016 la handbal masculin, precum şi la Campionatul Mondial IHF de handbal masculin din 2023, va primi echipele din weekend-ul final.
Sălile alese includ, printre altele, Spodek Arena din Katowice, cu o capacitate de 11,000 de spectatori, precum şi BT Arena din Cluj-Napoca, având o capacitate de 10,000 de locuri. Campionatul European EHF EURO 2024 (28 noiembrie-15 decembrie) se joacă în Austria, Ungaria şi Elveţia, iar Campionatul European EHF EURO 2028 se va desfășura în Norvegia, Danemarca şi Suedia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net