Halep a primit cea dintâi invitație oficială la un turneu. Unde ar putea reveni

La câteva zile, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția, i-a dat dreptate Simonei Halep și a decis că nu s-a dopat în mod intenționat cu o substanță interzisă, a apărut cea dintâi invitație pentru româncă, de a reveni în mod oficial pe terenul de tenis. Fosta lideră a ierarhiei mondiale a tenisului feminin a primit un wild card la turneul WTA de la Miami, care începe pe 17 martie.

Simona Halep poate reveni în tenis chiar la jumătatea acestei luni (FOTO: EPA)
Simona Halep poate reveni în tenis chiar la jumătatea acestei luni (FOTO: EPA)

„Această scrisoare certifică faptul că Miami Open 2024, prezentat de Itau, parte a circuitului profesionist de tenis ATP şi WTA, care distribuie peste 17 milioane de premii totale, începând cu 17 martie şi terminând pe 31 martie, se va desfăşura în Miami, Gardens, FL, SUA, şi va găzdui competiţia de calificare la simplu, care adună 96 de jucători masculin şi feminin, începând cu duminică, 17 martie 2024, şi competiţia principală de simplu şi dublu cu 320 de jucători în perioada 19-31 martie 2024. Eu, directorul turneului Miami Open 2024, invit oficial jucătorul menţionat mai sus (n.r. Simona Halep) şi echipa sa de suport la turneul nostru”, se regăsește în invitaţia primită de româncă și semnată de către directorul turneului Miami Open 2024. În cele ce urmează, Halep va decide împreună cu echipa sa dacă va da curs invitației și dacă va reveni peste 10 zile. „Îmi doresc să merg la Miami, dar să vedem... Am făcut o pregătire bună, va fi greu să revin, dar o iau pas cu pas”, a fost prima reacție a sportivei originare din Constanța, care în acest moment este exclusă din clasamentul mondial.

WTA salută decizia TAS, care-i permite lui Halep să revină oricând în tenis

De altfel, WTA a anunțat, marți, că susține „pe deplin” decizia TAS, de a anula suspendarea lui Halep și de a-i permite revenirea în circuit: „WTA respectă procesele care există pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv curat şi corect. Prin urmare, WTA susţine pe deplin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salutăm revenirea imediată a Simonei în WTA şi în joc”.
Reamintim că Halep a câștigat apelul făcut la TAS, care a redus la nouă luni suspendarea româncei din tenis, de la patru ani, atât cât „dictase” inițial Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA). 
Suspendată provizoriu încă din toamna lui 2022, în cele din urmă, la mijlocul lunii septembrie, Halep a primit verdictul în procesul ei și a fost exclusă pentru patru ani din tenis, în baza a două încălcări ale regulamentului antidoping, respectiv utilizarea unei substanțe interzise și suspiciunea că ar fi utilizat metode sau substanțe interzise, pe durata sezonului 2022, concluzie la care experții ITIA au ajuns pe baza datelor din pașaportul ei biologic. Inițial, perioada de suspendare ar fi durat până pe 6 octombrie 2026, iar Halep a dat în judecată firma producătoare a suplimentelor pe care le-a luat, ca în cele din urmă să obțină reducerea pedepsei și să fie în situația de a putea reveni oricând în tenis, în urma deciziei de la TAS, care arată că românca și-a ispășit penalizarea în iulie 2023. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net