WTA susţine că Renatei Voracova i s-a anulat pe nedrept viza de intrare în Australia

Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis (WTA) a emis, astăzi (miercuri, 12 ianuarie), un comunicat în care susține că jucătoarei cehe Renata Voracova (38 de ani) i-a fost anulată pe nedrept viza de intrare în Australia. Acest organism afirmă că sportiva a respectat toate regulile şi procedurile în vigoare.

Renata Voracova a jucat semifinale la dublu la Wimbledon 2017 (Foto: Guliver / GettyImages)
Renata Voracova a jucat semifinale la dublu la Wimbledon 2017 (Foto: Guliver / GettyImages)

Cazul Djokovic nu este singurul care agită spiritele în tenisul mondial, luna aceasta. O polemică s-a declanșat și în jurul repatrierii jucătoarei Renata Voracova. Într-un comunicat, ”WTA susţine şi apreciază toate eforturile depuse de Craig Tiley şi Tennis Australia pentru a găzdui Summer of Tennis în condiţii care continuă să fie provocatoare pentru toţi. WTA consideră că toate jucătoarele ar trebui să fie vaccinate şi susţine pe deplin politicile de imigrare care au fost puse în aplicare, deoarece protecţia comunităţilor australiene în care concurăm este esenţială. Acestea fiind spuse, complicaţiile experimentate în ultimele zile, în care sportivii au urmat procesul aprobat şi autorizat de a primi o scutire medicală pentru intrarea în ţară, sunt regretabile. Renata Voracova a respectat aceste reguli şi proceduri, a fost autorizată pentru intrare la sosire, a concurat într-un eveniment şi apoi i s-a anulat brusc viza, când nu a făcut nimic greşit. Vom continua să lucrăm cu toate autorităţile pentru a aborda această situaţie nefericită într-un mod adecvat".

Clasată pe locul 82 mondial în probei de dublu, Voracova a părăsit Australia, sâmbătă, 8 ianuarie, după ce i-a fost anulată viza din motive sanitare. Jucătoarea a fost ţinută în acelaşi hotel ca sârbul Novak Djokovic, căruia i s-a interzis intrarea în ţară din cauza statutului său de vaccinare, cu o săptămână înainte de Australian Open. Ea a părăsit metropola Melbourne în cursul serii de sâmbătă. Iar decizia australienilor a făcut-o să ceară despăgubiri: "Doar biletul de avion a costat 60.000 de coroane (2.460 euro), iar antrenorul meu a călătorit cu mine. Şi apoi mai este tot timpul ăsta, hoteluri, antrenamente pentru turneul de grand slam, posibilul premiu în bani. Sper că Tennis Australia îşi asumă şi nu va trebui să apelăm la măsuri legale”, a declarat Voracova, care a recunoscut că este afectată de această situaţie. "Nu ma gandesc la tenis. Încă mă trezesc din şoc. Încă nu am procesat. Sunt epuizată. Nu mă aşteptam la asta nici în cel mai urât vis. A fost prea mult", a precizat Voracova, pentru publicaţia cehă Denik.

Este de amintit că Voracova s-a aflat în aceeași situație cu Novak Djokovic. Nefiind vaccinată împotriva COVID-19, acesteia i s-a acordat, de către Federaţia Australiană de Tenis, o scutire de la regulile anti-COVID-19 în vigoare în ţară pentru a putea veni să joace Australian Open, după ce a contractat coronavirusul la sfârşitul anului trecut. Mai apoi, autorităţile au decis să-i refuze intrarea în țara continent, considerând că motivul ei de scutire nu îndeplineşte condiţiile impuse în cadrul luptei împotriva COVID-19.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
aryna sabalenka facebook jpg
image png
Novak Djokovic, Getty Images jpg
Shayon Harrison (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Gabriela Ruse (EPA) jpg
studenti romani universitati sua jpg
gimnastica ana maria barbosu jocurile olimpice jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net