Ziua contabilă, seara karatistă

Ultima actualizare:
Ştefania Sandu,  la birou, cu  calculele în faţă (Foto: Arhivă personală)
Ştefania Sandu, la birou, cu calculele în faţă (Foto: Arhivă personală)

În artele marţiale, cazurile de sportivi profesionişti sunt foarte rare. Fiecare dintre practicanţii acestui sport merge ziua la serviciu sau la şcoală, iar seara la antrenamente.

Ştefania Sandu (36 de ani) are în plamares medalii mondiale, naţionale şi europene. S-a apucat de acest sport în 1991, atrasă de filmele vremii, cu karatişti celebri. „Înainte, mergeam la sală după orele de liceu sau după orele de facultate.

Acum, merg la antrenamente după cele nouă ore de muncă", spune Ştefania, care este expert contabil acreditat. „După atâtea cifre, cea mai buna refacere psihică este sportul", crede campioana noastră, care îşi petrece o oră şi jumătate pe zi şi şase zile pe săptămână în sala de sport. „Doar vinerea nu mă antrenez", spune ea.

Şefania este legitimată la Sportul Studenţesc, practică arte marţiale alături de prietenul ei şi sub îndrumarea antrenorului Adrian Ghinea. Recunoaşte că a fost nevoită apeleze la loviturile din acest sport pentru a se apăra.

Legitimată la Sportul Studenţesc, Ştefania se pregăteşte pentru Campionatele naţionale


    Ştefania Sandu,  la birou, cu  calculele în faţă (Foto: Arhivă personală)
Ştefania Sandu, la birou, cu calculele în faţă (Foto: Arhivă personală)

„Da, m-am bătut pe stradă, dar nu e ceva cu ce să mă laud. Karatele te îndeamnă la autocontrol, te educă, dar când ajungi în situaţii limită atunci trebuie să reacţionezi", crede Ştefania, a cărei schemă preferată este Gyaku - Kitzami, o combinaţie de lovituri, prima în abdomen, urmată de una la nivelul feţei: „Este tehnica preferată pentru că mi-a adus cele mai multe puncte la concusuri", mărturiseşte ea.

Accidentată succesiv la genunchi, Ştefania trage tare pentru a participa la Naţionalele de shotokan ce au loc la 9-10 martie la Izvorani, sub organizarea Federaţiei Române de Karate, al cărui preşedinte este Lucian Băroiu. „Am nişte titluri de apărat", spune Ştefania Sandu, care se vede făcând acest sport atât timp cât va putea să reziste fizic.

simeon stalpnicul png

-a început karatele în februarie 1991. A fost legitimată la Rapid (1991-2005) şi la Sportul (2005 până în prezent).- are centura neagră 2 Dan, este mestru emerit al sportului, arbitru naţional şi antrenor acreditat.- cele mai valoroase rezultate: 3 medalii de bronz la Europene 2001 Sofia, Mondiale 2002 Madrid şi Europene 2009 Zagreb.- la Campionatele Europene şi Mondiale pe stil a obținut rezultate la toate competiţiile la care a participat: de 21 ori campioană europeană  şi de 10 ori campioană la individual, open şi cu echipa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bernadette Szocs (Facebook) jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Rafael Nadal si Toni Nadal (EPA) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
România Kosovo (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net