Ce pensie are Helmut Duckadam. Câți bani primește, lunar, de la statul român

Ultima actualizare:

Helmut Duckadam este, fără doar și poate, unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din istoria noastră. Legendarul portar al Stelei are acum 64 de ani și primește o indemnizație de merit, pentru câștigarea Cupei Campionilor, pe lângă o indemnizație de revoluționar.

Câți bani primește Helmut Duckadam din partea statului
Câți bani primește Helmut Duckadam din partea statului

Potrivit celor de la adevarul.ro, se pare că Helmut Duckadam primește aproximativ 6.240 de lei pentru performanța sa din Cupa Campionilor Europeni. Însă această sumă a fost și motivul unor certuri cu foștii săi coechipieri. Mai precis, se pare că numai Duckadam, Ștefan Iovan, Mihail Majearu și Adrian Bumbescu primesc acești bani din partea statului. Ilie Bărbulescu chiar îl acuza pe Duckadam că nu a depus dosarele decât pentru unii jucători.

„Și-a făcut doar pentru el și pentru Majearu. Eu nu primesc nimic. Suntem mai mulți de fapt care nu primim. Ei au fost repede în București cu dosarele, nouă ne-au spus mult mai târziu. Au luat pe blat această rentă, iar noi am aflat după un an și ceva. Am dus dosarul și eu, degeaba. Asta e iar o lașitate. Putea să spună că a rezolvat pentru el și Majearu. A sperat că noi nu aflăm. E foarte urât ce a făcut”, spunea, conform sursei citate, regretatul Ilie Bărbulescu, în 2017.

Câți bani primește Helmut Duckadam

Desigur, Helmut Duckadam a răspuns acestor acuzații. El a spus că a făcut dosare tuturor colegilor săi și poate demonstra acest lucru prin fișa de înregistrare de la Ministerul Tineretului și Sportului.

„Cei de la Academia Română s-au supărat pe niște declarații și au oprit dosarele. Pentru o pensie de personalitate poți să intri doar dacă se eliberează un loc, prin decesul cuiva. Cred că sunt 300 de rente și poți intra doar dacă se stinge cineva… atunci poți intra să primești renta”, spunea, conform sursei, Helmut Duckadam.

Iar pe lângă acești bani, fostul portar primește și undeva aproape de 2.000 de lei pentru că deține titlul de „Luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 - Luptător cu rol determinant”. Iar din partea Ministerului de Interne, fostul portar primește 1.800 de lei. „Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, spunea fostul fotbalist.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net