Blestemul neștiut din viața lui Caragiale. De ce i-au murit aproape toți copiii

Puține nume au reușit de-a lungul timpului să devină la fel de importante pentru literatura română precum cel al lui Ion Luca Caragiale. În cartea sa, el este descris de către George Călinescu drept cel mai mare dramaturg al țării noastre. Însă doar puțină lume mai știe astăzi că viața personală a scriitorului a fost mult mai tulbure decât am putea crede.

Viața dramatică a lui Ion Luca Caragiale / foto: Shutterstock
Viața dramatică a lui Ion Luca Caragiale / foto: Shutterstock

Ion Luca Caragiale s-a născut în anul 1852, în județul Prahova, în Haimanale. Inițial, s-a știu că el s-a născut în noaptea dintre 29 spre 30 ianuarie, însă un document descoperit mult mai târziu arăta faptul că, de fapt, Caragiale se născuse pe 1 februarie, potrivit celor de la shtiu.ro.

Indiferent de ziua nașterii, cert este că în 1904, el se autoexilează la Berlin, după ce pierde un proces de calomnie deschis lui Caion, publicistul ce îl acuzase că plagiase piesa „Năpasta”.  Din păcate, viața dramaturgului român ajunge la un final trist. El moare pe data de 10 iunie 1912, la Berlin.

Drama din viața lui Caragiale

În anul 1885, lui Caragiale i se naște primul fiu, Mateiu. Acesta se datorează unei relații pe care dramaturgul român o are cu Maria Constantinescu, o tânără ce lucra la fabrica de tutun „Belvedere”. Caragiale se ocupă de creșterea celui mic, însă relația sa cu Maria se încheie rapid. Din păcate, Mateiu moare în 1935, în urma unui accident vascular.

Caragiale a mai avut și două fete, în urma căsătoriei cu Alexandrina Burelly, fiica actorului Gaetano Burelly. Cele două, Ioana (1889) și Agatha (1890), au murit la o vârstă fragedă, din cauza tusei, sau a difteriei.

Pe 3 iulie 1893, lui Caragiale i se naște un fiu, pe care îl are alături de soția sa. Luca, cunoscut și ca Luchi, va avea o carieră de scriitor și traducător. Din păcate, el moare la o vârstă fragedă! La doar 28 de ani, pe 7 iunie 1921, Luca moare din cauza complicațiilor date de o pneumonie.

Ecaterina Logadi Caragiale, mezina dramaturgului, este și singura din familia acestuia care a avut o viață îndelungată. Ea moare la 90 de ani, fiind cunoscută ca memorialistă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net