Euro 2016 / Croația și Turcia au intrat pe lista neagră a UEFA

Ultima actualizare:
Meciul Croației cu Cehia a fost întrerupt minute bune
Meciul Croației cu Cehia a fost întrerupt minute bune

Din cauza incidentelor provocate de suporterii croați și turci, UEFA a deschis anchete care pun într-o lumină proastă federațiile ambelor țări. Fanii Croației au cauzat întreruperea meciului cu Cehia, încheiat 2-2, pentru câteva minute, iar turcii au aruncat pe teren cu tot felul de obiecte, la sfârșitul partidei cu Spania, pierdută, scor 0-3,m și au aprins torțe în timpul meciului.

Croații au aruncat cu torțe în teren, în timpul meciului, fiind aproape să-l nimerească pe Ivan Persic, propriul lor jucător, notează The Sun. Un steward chiar a fost lovit cu o petardă. Selecționerul Ante Cacic i-a numit "huligani" pe suporteri: "Aceștia nu sunt fani. Sunt oameni de care să ne temem, sunt huligani. 95% dintre cei care sunt suporteri sunt acum rușinați în fața Europei. Aceștia sunt teroriști ai sportului. Este vorba doar despre câțiva indivizi, între șase și zece. Sper că vor fi identificați și pedepsiți."


    Meciul Croației cu Cehia a fost întrerupt minute buneFoto: Getty
Meciul Croației cu Cehia a fost întrerupt minute buneFoto: Getty

Ancheta nu a fost deschisă doar împotriva Croației, ci și a Turciei, marea pierzantă din meciul de vineri, 17 iunie, cu Spania, de la Nisa. Suporterii turci au reșit să pătrundă pe stadion cu materiale pirotehnice. Cu puțin timp înainte de startul partidei de pe Allianz Riviera, trei ultrași spanioli au fost arestați tocmai pentru că au încercat să aducă în stadion materiale de același tip.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net